Bilgisayar kendini kapatıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hiçbir sebep yokken sürekli kapanmaya başladı. Sıcaklığına bakıyorum kasa buz gibi, cpu da soğuk. Sanki sürekli olarak güç kablosundaki enerji kesiliyor. Fakat defalarca kontrol ettim. Sizce neden olabilir?

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Eğer advanced systemcare IObit'in vb. programlarını kullanıyorsan onları derhal kaldır bu yazıyı okudun şimdi kaldır ! IObit kullanmayın kullandırtmayın sonu mavi ekran ile biten PC nin virüslere karşı verdiği mücadele, mağlubiyetinden ders alman gereken savaş. Öncelikle şöyle yapıyoruz adw cleaner malware programları indiriyorsun PC in de virüs bulmayana kadar tarat yeniden başlat tarat yeniden başlat, bu zamana kadar kim bunları kullandıysa (başta ben olmak üzere) 3.5 yıla yakın PC mi ayda bir tarama yaptırıyorum hiçbir sorunum yok seninde bu IObit gibi saçma bir firmanın ipe sapa gelmez PC ye trojan soktuğu programı kullanmaman için bilinçlendiriyorum. Böyle birşey yoksa sorun kablodadır ya

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
benimde senin gibi kapanıyordu bendeki sorun ekran kartının aşırı ısınmasıydı çözümüde sistemsel bir sorun değildi fanı dönmüyordu yerine oturtturamamışım.seninkide büyük bir ihtimal ısınmadan dolayıdır iyi kontrol etmeyi deneyebilirsin

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk benim başıma geldi bilmiyom belki seninki farlıdır harddisk arızalıymış kapanıp duruyodu en sununda mavi ekran verdi elveda dedi yani bi parçaları kontrol et derim. :brainfree:

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Eğer advanced systemcare IObit'in vb. programlarını kullanıyorsan onları derhal kaldır bu yazıyı okudun şimdi kaldır ! IObit kullanmayın kullandırtmayın sonu mavi ekran ile biten PC nin virüslere karşı verdiği mücadele, mağlubiyetinden ders alman gereken savaş. Öncelikle şöyle yapıyoruz adw cleaner malware programları indiriyorsun PC in de virüs bulmayana kadar tarat yeniden başlat tarat yeniden başlat, bu zamana kadar kim bunları kullandıysa (başta ben olmak üzere) 3.5 yıla yakın PC mi ayda bir tarama yaptırıyorum hiçbir sorunum yok seninde bu IObit gibi saçma bir firmanın ipe sapa gelmez PC ye trojan soktuğu programı kullanmaman için bilinçlendiriyorum. Böyle birşey yoksa sorun kablodadır ya
Öncelikle, IOBit programlarını bu bilgisayarda 1, eski laptopumda 2-3 sene kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım, bilgisayarıma trojen de sokmadı. Hiç mavi ekran yemedim. Kullanıp kullanmamak tabii ki size kalmış fakat ben virus bulaştırdığını düşünmüyorum
Bilgisayar kablodan kapanıp açılma yapmaz. Kapanıp açılmasının sebebi muhtemel olarak güç kaynağı, ram, depolama birimleri ve uyumsuz parçalardır.

benimde senin gibi kapanıyordu bendeki sorun ekran kartının aşırı ısınmasıydı çözümüde sistemsel bir sorun değildi fanı dönmüyordu yerine oturtturamamışım.seninkide büyük bir ihtimal ısınmadan dolayıdır iyi kontrol etmeyi deneyebilirsin
Arkadaş zaten bir ısınma olmadığını belirtmiş.

Kesin bir sonuca varabilmek için @North. 'un bize bilgisayar bileşenlerini söylemesi gerek.

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Öncelikle, IOBit programlarını bu bilgisayarda 1, eski laptopumda 2-3 sene kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım, bilgisayarıma trojen de sokmadı. Hiç mavi ekran yemedim. Kullanıp kullanmamak tabii ki size kalmış fakat ben virus bulaştırdığını düşünmüyorum
Bilgisayar kablodan kapanıp açılma yapmaz. Kapanıp açılmasının sebebi muhtemel olarak güç kaynağı, ram, depolama birimleri ve uyumsuz parçalardır.

Arkadaş zaten bir ısınma olmadığını belirtmiş.

Kesin bir sonuca varabilmek için @North. 'un bize bilgisayar bileşenlerini söylemesi gerek.
Bir çoğu IObit ' in zararlarını imkan olmadıgında anlıyor imkanın var ama senin hangi forumda olursa olsun yabancısı tanıdığı hepsi bu sorundan muzdarip devam et o zmn ettigin yere kadar :)

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Genel olarak bilgisayar güvenliği ile ilgili bilginiz kısıtlıysa zaten bahsi geçen programın zarar verip vermediğini anlayamazsınız. Ayrıca bahsedilen uygulamamın geçmişi kirlidir.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar sistem böyle;
Gelen cevapları okudum, onlardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. IOBit yüklü değil zaten, parçaları da direkt dışarıda taktırdım. Orada kontrol edildi zaten. 3 aydır bir sorun yoktu, bugün dizi izlerken kapandı. Tekrar açtım, win logosu geldi ve kapandı. Temassızlık var deyip güç kablosunu kontrol edip tekrar açtım. Açıldıktan 10 dakika sonra yine kapandı...
NOT: PC çok fazla ısınmıyor zaten ki dün sabah oyun falan oynamadım. Uyanıp pcyi çalıştırdım ve diziyi açtım. Sorunun sebebi o değil yani.

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Katılmıyorum 2 yıldır iobıt kullanıyorum ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bence alanındaki en iyi uygulamadan biri.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar sistem böyle;
Gelen cevapları okudum, onlardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. IOBit yüklü değil zaten, parçaları da direkt dışarıda taktırdım. Orada kontrol edildi zaten. 3 aydır bir sorun yoktu, bugün dizi izlerken kapandı. Tekrar açtım, win logosu geldi ve kapandı. Temassızlık var deyip güç kablosunu kontrol edip tekrar açtım. Açıldıktan 10 dakika sonra yine kapandı...
NOT: PC çok fazla ısınmıyor zaten ki dün sabah oyun falan oynamadım. Uyanıp pcyi çalıştırdım ve diziyi açtım. Sorunun sebebi o değil yani.
Ekran kartı marka-model, anakart marka-model, ram marka model ve mhz değerleri, güç kaynağı marka model ve kaç w olduğu şeklinde bilgi verebilirsen iyi olacaktır. Şu an sadece işlemcini biliyoruz.
Açıkcası sorunun güç kaynağından olduğunu düşünüyorum fakat emin değilim, ramden de kaynaklanıyor olabilir. Takılı olan tek ram var ise, bulabilirsen farklı bir ram ile değiştirmeyi dene. Eğer takılı 2 ram var ise (2gb + 2gb şeklinde) tek ram ile bilgisayarı çalıştırmayı dene bakalım sonuç ne olacak.
Son olarak bilgisayarı güvenli modda açmayı denedin mi? Denemediysen dene ve kapanma yapmıyorsa virus taraması yap.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bende mavi ekran verip soguk PC kapanıyordu ekran kartında bi sorun çıktı allahfan garantideydi bedavaya geldi

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
statik elektrik veriyor olabilir prizden cek power tusuna 15 20 kez bas

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
psu kontrolü faydalı olabilir. Birde pc kapandıktan sonra tekrar açıyormu yoksa birden güç kesilip power tuşuna basıncam ı çalışıyor?_

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
knk benim başıma geldi bilmiyom belki seninki farlıdır harddisk arızalıymış kapanıp duruyodu en sununda mavi ekran verdi elveda dedi yani bi parçaları kontrol et derim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...