Bilgisayar Mühendisleri İş Bulamıyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar iyi günler, öncelikle bu konuyu acmamin sebebi İnternete erişimim kısıtlı olduğu için burada bilgi sahibi dostların bana yardımcı olabilecek olmasındandır. Kaptanlık yaptığımdan dolayı turkiyedeki is olanaklarına uzağım. En son kardeşimle konuştuğumda is bulma konusunda umutsuzluğa düştüğünü gördüm. Kendisi bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldu ve yazılım konusunda da yetenekli birisi ama yeni mezun olduğu için deneyimi yok. Şuanda bilgisayar mühendislerinin is bulması zor mu onu merak ediyorum birde formda bu muhendislik uzerine deneyimli birisi varsa nasıl bir yol izlemesi gerekiyor bilgi verebilirse çok sevinirim. En azından sizin verdiğiniz bilgilerle kardeşime uzaktan destek olabilirim.

Üye
1 HİZMET YILI
valla kuzenim de aynı konudan muzdarip gerçekten bir istihdam sorunu var sanırım bu sektörde

Üye
1 HİZMET YILI
bir arkdaşımda aynı sorunu yaşıyor eğitimini bitirdi fakat atanamadı halen

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Turkiyede yüksek lisans mühendisler is bulamiyor dostum,bıyıklı ve ton ton bir amca yada dayıniz varsa işiniz oluyor

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Allah yardimcisi olsun kaptan oldugunu duyuncada sevindim kacinci kaptansin? zabit misin?

Üye
1 HİZMET YILI
Mühendislik mesleği iyi bir iş fakat atanması en zor listesine girer çünkü ülkemizde bu tür meslekler on planda değil

Onaylı Üye
Ödüller
1
1 HİZMET YILI
cok zor bir meslek diye biliyorum ben

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bizim bi komşu var çok iyi para alıyor kanka işide kolay buldu ama biraz torpil lazım

Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
atanması zor bir meslek çünkü şu an çok fazla mezunu var

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
daha yeni mezun, gençliğinin baharında. gelecek kaygısı, geçim derdi gibi bir çok sıkıntısı olacaktır ama bu durumlar onu ümitsizliğe düşürmemeli. iş hayatına atılma sürecinde belki defalarca ret yiyecek belki defalarca görüşme sağlayacak önemli olan bazı şeyleri unutmaması. bunlardan en önemlisi ilk önce kendisini düşünmesi gerektiği. gerek çalışma şartları olsun gerek yapılacak işin zorluğu olsun her şeyin üstesinden gelebileceğini kendini geliştirmesi için daha çok zamanının olduğunu ve bu süreçler için acele etmemesi gerektiğini unutmamalı, naçizane önerilerim bunlar olabilir. atılgan olsun, daima kendinden emin olsun gür sesli dik duruşlu olsun kendine inansın. hayat en iyisini önüne çıkaracaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...