Çözüldü Bilgisayar Sesini Kısma/Kapatma Kodu│ Visual Basic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Twitch Wakery
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olamıcaksanız Yorum Atmayın. Cevabı Bilen Varsa Yorum Yapsın Aksi Halde Raporluyorum Alakasız Yorumları.

Soru: Bilgisayar Saati Belli Bir Saate Gelince Program İle Bilgisayar Sesini Kısabilir miyim veya Kapatabilir miyim?
Mutlimedya Klavyelerde Sessize Alma Tuşu Var Mesala Ona Basınca Ses Gidiyor.
Böyle Bir Kod Mevcutsa Lütfen Yazarmısınız? Mevcut Değilse Benzeri Bi Yol Varmıdır?

Çözüm
Hiç ihtiyacım olmadığı için Mute komutunu bende bilmiyorum açıkçası. Hiç kullanmadım ve hayatım boyunca kullanıcağım ya da birinin işe yarayacağını düşünmezdim.
Ama şunu yapabilirsin daha basiti kod işine girmeden.
Kendine Alarm kur pc üzerinden ve notlu şekilde ; Saat 13:00 da ezan okunuyor müziği sustur yaz.
Daha basit ve kolay. Hergün her saat sana çıkartır uyarıyı.
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Selam, Şöyle bir yol haritasi veriyim sana.
Windows'un saati belirli bir saate gelince kısmı : Schedule ile yapabilirsin.
Ses kısma ve kapatma için ise ; Powershell script yazılabilir. PowerShel Script yazarsın, Schedule ' ye tanımlarsın ilgili zaman aralığı geldiğince Schedule o scripti çalıştırır ve ses kapanır yada açılır. Hatta şunu bile yapabilirsin;
2 adet Script yazarsın.
1.Script Saat 13:00 ' da sesi kıs.
2.Script Saat 14:00 ' da sesi kapat.
3. Script Saat 16:00 ' da sesi aç
gibi senaryolar düşünebilirsin.

Twitch Wakery
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
Selam, Şöyle bir yol haritasi veriyim sana.
Windows'un saati belirli bir saate gelince kısmı : Schedule ile yapabilirsin.
Ses kısma ve kapatma için ise ; Powershell script yazılabilir. PowerShel Script yazarsın, Schedule ' ye tanımlarsın ilgili zaman aralığı geldiğince Schedule o scripti çalıştırır ve ses kapanır yada açılır. Hatta şunu bile yapabilirsin;
2 adet Script yazarsın.
1.Script Saat 13:00 ' da sesi kıs.
2.Script Saat 14:00 ' da sesi kapat.
3. Script Saat 16:00 ' da sesi aç
gibi senaryolar düşünebilirsin.
ben bilgisayardan yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum ve ezan saatlerinde de sesten dolayı ezanı duyamıyorum. ezan sesine saygım olduğundan ve biraz da kod bilgim olduğundan kendime ufak çaplı bi program yaptım ama bi türlü pc sesini visual basic da kıstırmayı bulamadım hiçbir yerde . herşey vb de ayarlı tek eskiğim o kod. başka yere de geçmek istemiyorum çünkü saatler hep güncelleniyor programda mesela hep 13.00 da ses kapanmaması lazım ezan okunduğunda kapanmasını istiyorum

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hiç ihtiyacım olmadığı için Mute komutunu bende bilmiyorum açıkçası. Hiç kullanmadım ve hayatım boyunca kullanıcağım ya da birinin işe yarayacağını düşünmezdim.
Kendine Alarm kur pc üzerinden ve notlu şekilde ; Saat 13:00 da ezan okunuyor müziği sustur yaz.

Çözüm
Twitch Wakery
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
yüksek ihtimal buna dönüş yapacam. ben bu yaptığım programı diğer şehirlerimize de uyarlayıp sunmak istiyordum aslında ama pc sesini kapat komutunun olmaması güzel bişey değil sistem bilgisini falan alabiliyorsun birkaç kod ile ama en basiti pc sesini kıstıramıyorsun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...