Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Pc kasasının içini temizledim daha sonra pc nin kablolarını taktım çalıştırdım pc yi fakat görev yöneticisinde Sistem boşta işlemi 99 cpu harcadığı gözüküyor bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.

1677785547955.png

Çözüm
Sistem boşta işlemi, işlemcinin o an ne kadarlık kısmının boşta yani kullanılmadığını gösterir. Aslında yüksek olması kötü bir şey değil. Aksine ne kadar yüksekse o kadar iyi diyebiliriz. Sana o an boşta kalan sistem değerlerini gösteriyor. Nasıl ki bir şey sistemi kullanınca yüzde ile ifade ediliyorsa, aynı şekilde kullanılmayan kısımlarda bu şekilde ifade edilebilir.

Sistem boşta işlemi %90 ise CPU %90 boş, yani o derece rahat demektir. %99 boş demek, %1 kullanılıyor demek. CPU'nun %1 kullanılıyor olması da son derece muazzam bir değer.

Sen bilgisayarında kasılma, takılma, yavaşlama var mı ona bak. Eğer anormal giden bir şeyler yoksa böyle şeylere takılma fazla.
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kanka ben olsam pc yi formatlardım ve eğer işletim sistemimi win 10 yapardım çünkü win 10 da bir sorunla karşılaştığımda çözümü daha kolay oluyo

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
BIOS Update yapmayı dene ve güç seçeneklerinden tasarrufsuz full performans ayarı yapmayı dene .

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla Windows 7 kullanıyorsun, işlemcinin marka ve modeli nedir yazar mısın daha iyi yardımcı olabiliriz? Bunun dışında sisteminde virüs ya da arka planda çalışan bir program olabilir, fotoğraftan gördüğüm kadarıyla Windows'un bir programı çok yüksek kaynak harcıyor. Windows 10'a geçmeniz sorunu çözebilir, yeni Task Scheduler ile CPU kullanımı azalabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Pc kasasının içini temizledim daha sonra pc nin kablolarını taktım çalıştırdım pc yi fakat görev yöneticisinde Sistem boşta işlemi 99 cpu harcadığı gözüküyor bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.

Ekli dosyayı görüntüle 86632
Bu işlem her bilgisayarda var. Sistem boşta işlemi ise, %100 den çalışan tüm uygulamaların CPU kullanımını çıkarınca kalan oranıdır. Ne kadar fazla olursa işlemci o kadar az kullanılıyor demektir.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
boşta işlemi aslında cpu pek yemiyor cpu yiyen birşey açarsan boşta çalışma azalır o işleme yönelir yani sıkıntı yok her pc de olan birşey o

Her hile kullanan bir gün banı tadacaktır
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
rat yemişsindir format at düzelir ve sürümünü en az win 10 yapmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
rat yemişsindir format at düzelir ve sürümünü en az win 10 yapmanı öneririm
Rat yemem imkansız pc nin fanını falan temizledim tozlarını falan işte fön makinesiyle onu yaptıktan sonra böyle gözüktü.
Post automatically merged:

Anladığım kadarıyla Windows 7 kullanıyorsun, işlemcinin marka ve modeli nedir yazar mısın daha iyi yardımcı olabiliriz? Bunun dışında sisteminde virüs ya da arka planda çalışan bir program olabilir, fotoğraftan gördüğüm kadarıyla Windows'un bir programı çok yüksek kaynak harcıyor. Windows 10'a geçmeniz sorunu çözebilir, yeni Task Scheduler ile CPU kullanımı azalabilir.
İntel Core 2 Quad CPU Q8300

boşta işlemi aslında cpu pek yemiyor cpu yiyen birşey açarsan boşta çalışma azalır o işleme yönelir yani sıkıntı yok her pc de olan birşey o
dediğin gibi oluyor oyunlarda fps düşüklüğü pek görmedim ama yine de içim rahat değil bunu görünce pc temizlemeden önce böyle birşey yoktu

BIOS Update yapmayı dene ve güç seçeneklerinden tasarrufsuz full performans ayarı yapmayı dene .
Yüksek performans'da güç seçenekleri Bios Update nasıl ediliyor pek bilgim yok

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
win 10 geçebilirsin belki işlemcini boş yere çok yük altına soktun ısıdan sıkıntı olmuş olabilir termal macun yenileyebilirsin işlemcinin kendisiyle ilgili bir sıkıntı varsa ama yaptın olmadıysa kod olarak bir sıkıntı var win 10 a çevirebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yanlış yere dikkat ediyorsun dostum, alt tarafta CPU kullanımı %0 gösteriyor. Sistem boşta ne kadar fazlaysa o kadar az islem calisiyor demektir.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sistem boşta işlemi, işlemcinin o an ne kadarlık kısmının boşta yani kullanılmadığını gösterir. Aslında yüksek olması kötü bir şey değil. Aksine ne kadar yüksekse o kadar iyi diyebiliriz. Sana o an boşta kalan sistem değerlerini gösteriyor. Nasıl ki bir şey sistemi kullanınca yüzde ile ifade ediliyorsa, aynı şekilde kullanılmayan kısımlarda bu şekilde ifade edilebilir.

Sistem boşta işlemi %90 ise CPU %90 boş, yani o derece rahat demektir. %99 boş demek, %1 kullanılıyor demek. CPU'nun %1 kullanılıyor olması da son derece muazzam bir değer.

Sen bilgisayarında kasılma, takılma, yavaşlama var mı ona bak. Eğer anormal giden bir şeyler yoksa böyle şeylere takılma fazla.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...