Bilgisayar Temizliği hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Elektrik süpürgesi kademeli olanlardan ise düşük güçte; fırça ile tozlar kaldırılarak ve süpürgenin başlığı karta temas ettirilmeden alınabilir. Fakat normal süpürgelerden ise hiç bulaşmayın derim. Kartın üzerindeki parçalara istemeden zarar verebilirsiniz. Sürekli temizleme yapacağınız için 300 liraya bir hava üfleme körüğü almak daha mantıklı olabilir.

110000183599935.jpg
.

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Selamın aleyküm arkadaşlar, masaüstü bilgisayar temizliği yapmayı düşünüyorum bilgisayar geldiğinde beri. Yaklaşık 2 senedir hiç içini temizlemedim fanların hali bitmiş durumda. Bir defasında açıp temizlemeye çalıştım ama devreleri yakacağımı düşündüğüm için vazgeçtim. Ne ile temizlemeliyim. Elektrik süpürgesi mantıklı olur mu? Teşekkürler.
Hava tut çok uzun zaman temizlik yapmadıysanız işlemci termal macununu yenileyin

Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
knk en yakın internet kafeye götür 20 30 lira verirsin 2 sene sonra yine kirlenir

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
teknik servis varsa ona yolla yoksa bir bilgisayarcıya göster brom

Üye
3 HİZMET YILI
Kesinlikle hava vur kasanın içine. Ben daha dün yaptım gerek pc kasmaları olsun gerek kasadan gelen kirli ses olsun hepsi gitti ve anakart gıcır gıcır parlıyor resmen. Pc performansına da etkisi olur elbet. Dikkat etmen gereken şeylerden bahsedecek olursam kesinlikle kasaya elektrik gitmesin fişini düğmesini falan kapat + hava vuracaksan bir maske tak ben öyle yaptım felaket derecede toz atıyor uzun süre temizlenmediğinde. etrafa saçılan tozları da elektrik süpürgesi yardımıyla temizlersin kasanın hava aldığından da emin ol ve yere yakın olmasın ya da yatay durmasın bunlar tozlanmasında falan büyük etkenler

Üye
4 HİZMET YILI
knk kasanın bütün kablolarını çıkartıp balkona koy ordan da fön makinesiyle hava vur 2 3 ayda bir yapıyorum

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
teknik servis varsa ona yolla yoksa bir bilgisayarcıya göster brom

Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
ben pc mi elektrik makinesi ile temizledim gayet güzel temizledi küçük yerleride kuru bez ile temizledim

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
fön makinesinin soğuk havasını kullan

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
İlk defa temizleyeceksen öncelikle banyoda bir örtü veya gazetenin üzerinde 30cm uzaklıktan fön makinen var ise soğuk kısmıyla kaba tozunu almanı ardından kulak çöpünü nemlendirip en ince detaya kadar temizlemeni öneririm. Bunlar haricinde termal macun vs yenilemeyi biliyorsan o işlemleri de gerçekleştirebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sakın saç kurutma makinesiyle temizleme sıcak üflediği için fena zarar veriyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
komposor kullan fanları elinle tut temizle diyolar ama oylede temiz olmuyor macun değişimini yap.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Anlamıyor isen hiç bulaşma ver bilgisayarcıya yapsın

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bence bilene götür, daha iyi verim alırsın. 50-100 tl falan zaten temizletmek.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
kompresoru olan tanıdıgın varsa marangoz pimapenci lastıkcı gıbı yerlerde hiç para verme bence direk orda hava tut

şansın varsa elveda dersin
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Selamın aleyküm arkadaşlar, masaüstü bilgisayar temizliği yapmayı düşünüyorum bilgisayar geldiğinde beri. Yaklaşık 2 senedir hiç içini temizlemedim fanların hali bitmiş durumda. Bir defasında açıp temizlemeye çalıştım ama devreleri yakacağımı düşündüğüm için vazgeçtim. Ne ile temizlemeliyim. Elektrik süpürgesi mantıklı olur mu? Teşekkürler.
kanka bilgisayarcıya götür 50 100 tl bakım yapıyolar bi güzel temizlerler macun fln da sıkarlar ve başında bekle parça çalmasınlar xddd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...