Bilgisayar ve yazılım mühendisliği arasındaki farklar nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir? Hangisi daha çok gelir elde eder, hangisi daha yorucudur?

Moderatörün son düzenlenenleri:
🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir? Hangisi daha çok gelir elde eder, hangisi daha yorucudur?

Bilgisayar mühendisliği , bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgilenir.Özünde dijital donanım aygıtları ve bilgisayarları ile bunları kontrol eden yazılıma odaklanmaktadır.

Yazılım mühendisliği , yazılım sistemlerinin oluşturulması ve bakımıyla ilgilidir. Daha çok yazılım odaklı ve büyük yazılım uygulamalarına bilgisayar mühendisliğinden daha fazla önem veriyor.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bilgisayar mühendisi, bilgisayar bilimleri diyerek üst kategorileştirilecek konularda eğitim alır. yazılım da bunlardan biridir.

bilgisayar mühendisliği okuyan öğrenci ilgisine göre onlarca alandan birini seçerek kendini geliştirebilir ve meslek edinebilir. örneğin yazılıma yönelen kişiler için de bir çok platforma, dile göre farklı meslek dalları vardır.

birinin yapamayıp diğerinin yaptığı ayrımı kişinin neye odaklandığına bağlıdır biraz da.

ha hiç bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri gibi bölümler okumadan yazılım öğrenip yazılımcı olan da vardır. gayet iyi örnekleri de var. yazılımcı olmak için mühendis olmak zorunda değilsin diyebiliriz. kendi tecrübeme göre çok iyi alaylılar da gördüm berbat mühendislik mezunları da.

bilgisayar mühendisliği okuyan adam işine o kadar da yaramayacak dersleri bırakıp full yazılıma odaklansa zaten on tane alaylıyı cebinden çıkarır. bu alaylı denen kişilere kim iş veriyor merak ediyorum zaten.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk yazılım sadece program kodlama dili vs. bunlarla uğraşır bilgisayar mühendisi ise bilgisayar sistemleri üretir geliştirir inceler

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bilgisayar mühendisi, bilgisayar bilimleri diyerek üst kategorileştirilecek konularda eğitim alır. yazılım da bunlardan biridir.

bilgisayar mühendisliği okuyan öğrenci ilgisine göre onlarca alandan birini seçerek kendini geliştirebilir ve meslek edinebilir. örneğin yazılıma yönelen kişiler için de bir çok platforma, dile göre farklı meslek dalları vardır.

birinin yapamayıp diğerinin yaptığı ayrımı kişinin neye odaklandığına bağlıdır biraz da.

ha hiç bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri gibi bölümler okumadan yazılım öğrenip yazılımcı olan da vardır. gayet iyi örnekleri de var. yazılımcı olmak için mühendis olmak zorunda değilsin diyebiliriz. kendi tecrübeme göre çok iyi alaylılar da gördüm berbat mühendislik mezunları da.

bilgisayar mühendisliği okuyan adam işine o kadar da yaramayacak dersleri bırakıp full yazılıma odaklansa zaten on tane alaylıyı cebinden çıkarır. bu alaylı denen kişilere kim iş veriyor merak ediyorum zaten.
Alaylılara iş verenler genellikle diploma sahibi olanlardan çok daha düşük bir ücret karşılığında iş veriyor ancak genelde benim gördüğüm kadarıyla fikirler ve girişimler alaylı veya mektebi yarıda bırakanlardan çıkıyor :D

Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI

peki şuanki durumda sıfırdan hiçbir bilgi sahibi olmadan ücretsiz yollarla yazılımcı olunabilir mi ? olunursa nasıl başlanmalı

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
yazılım mühendisliği tavsiye ederim okuyacaksan ve büyük bir il de yaşıyorsan Büyük firmaları şirketlerin network ağlarını düzenleyebilirsin. güvenlik duvarını koruyabilirsin vs vs para olarak da iyi bir meslek lakin bir tık yorucu ve zor

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği arasındaki fark, birçok ülkede farklı kullanım alanlarına ve tanımlara sahiptir ama ben sana her ikisini de madde madde yazıyorum alta:

Bilgisayar mühendisliği bilgisayar sistemlerinin tasarımı geliştirilmesi üretimi ve bakımıyla ilgili disiplindir bilgisayar mühendisleri bilgisayar donanımı mikrodenetleyiciler bilgisayar ağları ve yazılım geliştirme süreçleriyle ilgilenirler bu disiplin bilgisayarların fiziksel bileşenleri ve elektronik devreleri gibi donanımsal yönlerini de içerir bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliği bilgisayar ağları veri tabanı yönetimi ve veri madenciliği gibi alt dallara ayrılabilir

Yazılım mühendisliği ise yazılımın tasarımı geliştirilmesi test edilmesi ve bakımıyla ilgili disiplindir yazılım mühendisleri bir yazılımın kullanım senaryolarını analiz eder tasarımını yapar ve geliştirirler ayrıca yazılımın kalitesini ve güvenilirliğini artırmak için testler yaparlar yazılım mühendisliği bilgisayar bilimleri matematik fizik ve diğer mühendislik disiplinleri gibi birçok alana dayanır

Gelir açısından bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği benzer seviyelerde bir gelir elde edebilirler ancak bu ülkelere sektörlere ve şirketlere göre değişebilir örneğin teknoloji şirketlerinde yazılım mühendisleri veya donanım mühendisleri daha yüksek ücretler alabilirler

Yoruculuk açısından her iki disiplin de yoğun çalışma ve stres gerektirebilir ama yazılım mühendisliği genellikle uzun saatler gerektiren oturma pozisyonunda çalışma gerektiren bir meslektir bilgisayar mühendisliği ise daha çok fiziksel yönü olan bir meslektir ve cihazların bakımı onarımı ve üretimi gerektirdiği için bazen daha yorucu olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bence hiçbir fark yok

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
yazılım mühendisliği kodlama üzerine göredir bilgisiyar mühendisliği ise modül geliştirme üzerinedir

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği, yazılım ve bilgisayar sistemlerinin geliştirilmesi ile ilgilidir ancak yaklaşımları farklıdır. Bilgisayar mühendisliği daha çok donanım ve düşük seviyeli programlamaya odaklanırken, yazılım mühendisliği daha çok yazılım uygulamalarının tasarımı ve geliştirilmesine odaklanır. Her iki alan da kazançlı olabilir, ancak sektör, konum ve uzmanlık düzeyi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. İş yükü açısından ise, her iki alan da talepkar olabilir ve güçlü bir iş etiği ve taahhüt gerektirebilir.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bilgisayar ve yazılım mühendisliği, birbirine yakın alanlar olsa da farklılık gösteren disiplinlerdir.
Bilgisayar mühendisliği, donanım ve yazılımın bir arada çalışmasını sağlayan sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve bakımı ile ilgilenir. Bilgisayar mühendisleri, elektronik devreler, bilgisayar ağları, veri depolama, işlemci tasarımı, yapay zeka ve robotik gibi konularda çalışabilirler.
Yazılım mühendisliği ise, bilgisayar programlarının tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve sürdürülmesi ile ilgilenir. Yazılım mühendisleri, mobil uygulamalar, web siteleri, oyunlar, işletim sistemleri, veritabanları ve endüstriyel kontrol sistemleri gibi çeşitli yazılım ürünlerinin geliştirilmesine odaklanırlar.
Bilgisayar mühendisliği daha çok donanım tasarımı, veri işleme, algoritmalar, elektronik devreler ve sistemlerin entegrasyonu üzerine odaklanırken, yazılım mühendisliği, yazılım tasarımı, kodlama, test etme ve sürdürülebilirlik gibi yazılım geliştirme süreçlerine daha fazla odaklanır.
Ancak, her iki alanda da temel bilgisayar bilimi konuları, matematik, programlama dilleri, veri yapıları, algoritmalar ve veritabanı yönetimi gibi ortak konular bulunmaktadır.

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
you will see both about development, if you want something focused on hardware, I advise you to go in computer engineering, but they both teach the same thing, the way is to go for the cheapest one

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Yazılım mühendisliğine sadece yazılım dillerine yönelik bir eğitim verilir. Bilgisayar Mühendisliğinde ise birazda olsa donanıma girer

Üye
2 HİZMET YILI
Yazılım mühendisliğinde yazılım dillerine yönelik bir eğitim verilir.
Bilgisayar Mühendisliğinde birazda olsa donanıma girer

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliği hem yazılım işleriyle hem donanım işleriyle ilgilenirler Yazılım mühendisliği genel anlamda yazılım ve kodlama ile ilgilenirler

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kodlama işi ile uğraşmak istiyorsan yazılım bilgisayar ile ilgili tüm işler ile uğraşmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisleri donanımsal açıdan daha faydalılardır ve birtakım yazılım bilmektedirler ve bu onları için zorunludur yani bilgisasyar mühendisleri donanımla ilgilenirken yazılımm mühendilerinin tek odak noktası yazılım geliştirme verilerle ilgilenme gibi konulardırü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...