Seçkin Üye
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir? Hangisi daha çok gelir elde eder, hangisi daha yorucudur?
Moderatörün son düzenlenenleri:
Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir? Hangisi daha çok gelir elde eder, hangisi daha yorucudur?
Bilgisayar mühendisliği , bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgilenir.Özünde dijital donanım aygıtları ve bilgisayarları ile bunları kontrol eden yazılıma odaklanmaktadır.
Yazılım mühendisliği , yazılım sistemlerinin oluşturulması ve bakımıyla ilgilidir. Daha çok yazılım odaklı ve büyük yazılım uygulamalarına bilgisayar mühendisliğinden daha fazla önem veriyor.
Alaylılara iş verenler genellikle diploma sahibi olanlardan çok daha düşük bir ücret karşılığında iş veriyor ancak genelde benim gördüğüm kadarıyla fikirler ve girişimler alaylı veya mektebi yarıda bırakanlardan çıkıyorbilgisayar mühendisi, bilgisayar bilimleri diyerek üst kategorileştirilecek konularda eğitim alır. yazılım da bunlardan biridir.
bilgisayar mühendisliği okuyan öğrenci ilgisine göre onlarca alandan birini seçerek kendini geliştirebilir ve meslek edinebilir. örneğin yazılıma yönelen kişiler için de bir çok platforma, dile göre farklı meslek dalları vardır.
birinin yapamayıp diğerinin yaptığı ayrımı kişinin neye odaklandığına bağlıdır biraz da.
ha hiç bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri gibi bölümler okumadan yazılım öğrenip yazılımcı olan da vardır. gayet iyi örnekleri de var. yazılımcı olmak için mühendis olmak zorunda değilsin diyebiliriz. kendi tecrübeme göre çok iyi alaylılar da gördüm berbat mühendislik mezunları da.
bilgisayar mühendisliği okuyan adam işine o kadar da yaramayacak dersleri bırakıp full yazılıma odaklansa zaten on tane alaylıyı cebinden çıkarır. bu alaylı denen kişilere kim iş veriyor merak ediyorum zaten.
peki şuanki durumda sıfırdan hiçbir bilgi sahibi olmadan ücretsiz yollarla yazılımcı olunabilir mi ? olunursa nasıl başlanmalıbilgisayar mühendisi, bilgisayar bilimleri diyerek üst kategorileştirilecek konularda eğitim alır. yazılım da bunlardan biridir.
bilgisayar mühendisliği okuyan öğrenci ilgisine göre onlarca alandan birini seçerek kendini geliştirebilir ve meslek edinebilir. örneğin yazılıma yönelen kişiler için de bir çok platforma, dile göre farklı meslek dalları vardır.
birinin yapamayıp diğerinin yaptığı ayrımı kişinin neye odaklandığına bağlıdır biraz da.
ha hiç bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri gibi bölümler okumadan yazılım öğrenip yazılımcı olan da vardır. gayet iyi örnekleri de var. yazılımcı olmak için mühendis olmak zorunda değilsin diyebiliriz. kendi tecrübeme göre çok iyi alaylılar da gördüm berbat mühendislik mezunları da.
bilgisayar mühendisliği okuyan adam işine o kadar da yaramayacak dersleri bırakıp full yazılıma odaklansa zaten on tane alaylıyı cebinden çıkarır. bu alaylı denen kişilere kim iş veriyor merak ediyorum zaten.
yazılım mühendisliği tavsiye ederim okuyacaksan ve büyük bir il de yaşıyorsan Büyük firmaları şirketlerin network ağlarını düzenleyebilirsin. güvenlik duvarını koruyabilirsin vs vs para olarak da iyi bir meslek lakin bir tık yorucu ve zorBilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir? Hangisi daha çok gelir elde eder, hangisi daha yorucudur?