Bilgisayarda virüs olabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Selamlar dün pekte güvenilir olduğunu düşünmediğim bir site tarafından bir yazılım yükledim sorunsuz kullandım ancak daha sonrasında farkettim ki çeşitli antivirüs programları opera,brave gibi bazı uygulamalar da yüklenmiş durumdaydı saydıklarımı kaldırdım ancak fotoğrafta da göreceğiniz üzere bazı belli belirsiz uygulamalar görüyorum, bu uygulamalar bilgisayarımda gözükmüyor ve ana kaynağına ulaşamıyorum bilgisayarıma bir etkisi şu anlık yok ancak haliyle beni rahatsız ediyor ne yapmam gerekiyor konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim... <3

Ekli dosyalar

• awrawrw.PNG
    awrawrw.PNG
    21.2 KB · Görüntüleme: 88
  • awt6at6wat.PNG
    awt6at6wat.PNG
    25.1 KB · Görüntüleme: 81
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bi program yüklerken otomatik indirdiği saçma sapan programlara benziyor eğer kullanmıyorsan silebilirsin önemsiz gereksiz uygulamalar.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kullanmadıklarını sil başka uygulama indirirken accept gibi tuşlara hızlı hızlı basarken indirmiştir

PUBG Mobile BP
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Revo indirip yüklenme tarihine göre kullanmadığın ve şüphelendiğin programları silebilirsin.

Revo kalıntı bırakmadan dosya, klasör ve regedit kayıtlarına kadar silebilir ve sorun yaşamamış olursun.

U C

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
başlat-ayarlar-uygulamalar

sıralama ölçütünü tarihe göre seç.

daha sonra bilgin haricinde en yeni yüklenen ya da güncellenen programları kaldır. kaldıramıyorsan kurulu oldukları dizinleri sil.

silemiyorsan bilgisayarı güvenli modda başlat, programları ve yüklendikleri klasörleri güvenli modda sil.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bu uygulamalar bilgisayarımda gözükmüyor arkadaşlar ve fotoğrafta olan bölümden silme işlemi gerçekleştiremiyorum ancak bu şekilde uygulamalar gözüküyor silebiliyor olsam silicem sadece gözüktüğünü ikaz ediyorum konuyla ilgili bilgisi olmayan lütfen cevap yazmasın teşekkürler :)

U C

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bu uygulamalar bilgisayarımda gözükmüyor arkadaşlar ve fotoğrafta olan bölümden silme işlemi gerçekleştiremiyorum ancak bu şekilde uygulamalar gözüküyor silebiliyor olsam silicem sadece gözüktüğünü ikaz ediyorum konuyla ilgili bilgisi olmayan lütfen cevap yazmasın teşekkürler :)

o halde regedit üzerinden kayıtları silmen gerekiyor muhtemelen. aslında yukarıda arkadaşın belirttiği revo uninstaller programı da bu işi yapıyor diye hatırlıyorum.

neyse, sen kendin de yapabilirsin;

regedit üzerinde HKEY_LOCAL_MACHINE
oradan SOFTWARE

oradan da yazılımların üzerine sağ tıklayıp sil diyebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kankacım konuyla ilgili bilgisi olmayan felan yazmıssında tam bilgili olucaz diye birşey yok nedir bu gerginlik ki? Bilen söyler forumu açan kişi herkesin söylediğini birleştirir umarım uslubunu düzeltirsin.

Uzman Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Virus değil sadece başka bir uygulama yüklerken kutucuklara dikkat yeterlidir.

PUBG Mobile BP
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bilginiz yoksa bilgisayar kullanmayınız, iyi günler.

Üye
2 HİZMET YILI
denetim masasında çıkmıyorsa virüs olma ihtimali var antivirüs programları çözmüyorsa format tek çare

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
malwarebytes iyi bi yazılım ücretsiz versiyonuda var diğer çok bilindik dandirik yazılımlara göre gerçekten işime yaradı

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bunlar proğramlar virüs olduğunu düşünmüyorum sil gitsin

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
herşeyi kabul etmişssin knk

DetroDark
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Evet genelde öyle oluyor başıma geldi virüs yoktur ama gereksiz çok fazla program yüklendi hepsini sildi problem olmadı yıllardır o şekilde kullanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...