Keylogger yediğini düşünüyorsan ekran klavyesi kullan öncelikle. Daha sonra malwarebytes ile tarama yapmayı dene.
Tarama bittikten sonra karantinaya alınanları silmeyi de unutma.
temizlenir mi sence böyleTarama bittikten sonra karantinaya alınanları silmeyi de unutma.
Evet temizlenme ihtimali var fakat ben olsam malwarebytes taraması sonrası bir de kaspersky ile tarardım bu ikisi üstüne tanımıyorum zaten taramada.temizlenir mi sence böyle
tam bende onu düşünüyordum bu bitsin kasper ile de tarıcamEvet temizlenme ihtimali var fakat ben olsam malwarebytes taraması sonrası bir de kaspersky ile tarardım bu ikisi üstüne tanımıyorum zaten taramada.
deneyeceğ.mMerhaba,
Kullanmış olduğun program her ne olursa olsun. Yapman gereken ilk şey bulaştığını düşündüğün dosya, klasör, program artık her ne üzerinde çalışmasını sürdürüyorsa Trj'nin yapısını anlamak. Yapısı bilinmeyen virüs için bir önlem almak aslına bakılırsa kolay değil.
Üç farklı Trojan yapısı bulunur;
Remote access Trojans dediğimi uzaktan kontrol sağlanabilen Trojan türü.
Downloader Trojans dediğimiz tuş kaydetme ve fidye yazılımı gibi (tehlikeli seviye) tehditleri izinsiz bir şekilde cihaza indirebilen türler.
Son olarak Security software disabler Trojans dediğimiz, bilgi ve iznin dahilinde olmadan güvenlik duvarlarını inaktif hale getirerek sana herhangi bir uyarı verilmemesini sağlayan Trojan türü.
Bunların hangi türüne sahip olduğunu öğrenmek zaman alan şeyler, bunun yerine eğer hangi yazılım, klasör, dosya üzerinde çalıştığını düşünüyorsan şu adımları izleyebilirsin;
Başlangıç programı gibi görünen bir Truva Atı'nı kaldırıyorsan, aşağıdakileri yapabilirsin:
- PC ayarlarına git
- Uygulamalar ve Özellikler'e gir
- Trojan bulaştığını düşündüğün programa tıkla
- Kaldır'a tıkla
Kötü amaçlı arka plan işlemleri çalıştıran bir Truva Atı'nı kaldırmak için şu adımları izleyebilirsin:
- Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır menüsünü aç.
- Açılan pencereye "regedit" yaz.
- HKEY_CURRENT_USER'a ve ardından Yazılım klasörüne tıkla.
- Truva atını bul.
- Sağ tıklayın ve sil.
- Görev Yöneticisini açmak için Ctrl + Alt + Del tuşlarına bas.
- Kötü amaç için çalışan bir işleme sağ tıkla.
- Özellikler'e tıkla.
- Ayrıntılar sekmesinde program adına bak.
- Özellikler penceresini kapattıktan sonra Görevi Sonlandır'a tıkla.
- İşlemi çalıştıran programı kaldır.
Umarım faydası olmuştur, iyi forumlar; güzel günler dilerim.
yaptım onu kasperle tarıyom şimdimalwarebytes'ile bilgisayarını tam tara, sonrada hepesinii sil.
dostum, zaten malwarebytes en iyi anti virüs programı, ama önemli bilgilerin yoksa format'ta atabilirsin, tercih seninyaptım onu kasperle tarıyom şimdi
malwarebytes çözerse format atmak istemiyorum yadostum, zaten malwarebytes en iyi anti virüs programı, ama önemli bilgilerin yoksa format'ta atabilirsin, tercih senin
çıkan dosyaların hepsini temizledikten sonra sistemi yeniden başlatın.