Çözüldü Bilgisayarım açıldıktan bir süre sonra donmalar yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben bilgisayarı sıkıntısız bir şekilde başlatıyorum ve aradan 10 - 15 dk geçtikten sonra pc takılmaya, donmaya başlıyor. Bazenleri bu oyun oynarken oyunları da etkiliyor. FPS Düşüşü oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bilgisayar ilk açıldığı anda fazla ısı olmaz. Görev yöneticisinde işlemler çoğaldıkça artar. Tanımladığınız hadise de bu. Eğer 10-15 dakika sonrasında donmalar yaşıyorsanız belli ki fazla ısınmadan ötürü donanımlar zarar görmemek için kendini korumaya alıyor, bu da performans düşüşü olarak yansıyor.
Öncelikle -eğer bu işlerden anlıyorsanız, daha önce yaptıysanız- kasayı açın ve tüm ekipmanları detaylıca temizleyin. Bir sulu boya fırçası bile iş görür.
Termal macunları yenileyin. İşlemci soğutucusu yoksa taktırın, varsa değiştirin, belli ki yeterli soğutmayı yapamıyor.
Format atmanıza gerek yok. Ancak muhakkak tarama yapın ve arka planda çalışan yabancı bir uygulama var mı gözlemleyin.
Güç seçeneklerini oyun oynarken en...
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
kardeşim pc ısınıyor olabilir macun falan bak temizligini yap fanların donanımsal veya yazılımsal bi hata degilse çözersin temizlikle

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Soğutmada problem vardır, fanları temizle, macunları yenile, ram slotları ve ram dişlerini temizlen mis gibi olur.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
önceden bu şekilde değil de şimdi olmaya başladıysa kasanın bakım vakti gelmiştir bi bilgisayarcıya gidersen yardımcı olur. Tozlar açısından

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
msi after burner kurarak işlemci ve ekran kartının sıcaklarına bak işlemci taraflı fan yeterli soğutamadığından olabilir sıcaklık yüksekse termal macun yenile eğer fayda etmiyorsa yeni bir işlemci soğutucu al ekran kartınıda aynı şekil fanlarını kontrol et onunda macunu var ama sökmek falan zor geliyorsa bilgisayarcıya macunu yenilet fanlarda problem yoksa devam et öylece benm tek fanı bozuktu çinden aldım geçen sene yeni fan taktım sorun kalmadı balans yaylarını falan kontrol et fanın

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kasanı temizlemeni eğer temiz ise macunları yenilemeni önerebilirim bir de görev yöneticisinden bilgisayarda arka planda çalışan neler var onları da gözden geçirmelisin

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
msi after burner kurarak işlemci ve ekran kartının sıcaklarına bak işlemci taraflı fan yeterli soğutamadığından olabilir sıcaklık yüksekse termal macun yenile eğer fayda etmiyorsa yeni bir işlemci soğutucu al ekran kartınıda aynı şekil fanlarını kontrol et onunda macunu var ama sökmek falan zor geliyorsa bilgisayarcıya macunu yenilet fanlarda problem yoksa devam et öylece benm tek fanı bozuktu çinden aldım geçen sene yeni fan taktım sorun kalmadı balans yaylarını falan kontrol et fanın
Hepsini yaparsa daha da iyi hale gelir bize bir şey bırakmamışsın bro eline sağlık.

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bilgisayar ilk açıldığı anda fazla ısı olmaz. Görev yöneticisinde işlemler çoğaldıkça artar. Tanımladığınız hadise de bu. Eğer 10-15 dakika sonrasında donmalar yaşıyorsanız belli ki fazla ısınmadan ötürü donanımlar zarar görmemek için kendini korumaya alıyor, bu da performans düşüşü olarak yansıyor.
Öncelikle -eğer bu işlerden anlıyorsanız, daha önce yaptıysanız- kasayı açın ve tüm ekipmanları detaylıca temizleyin. Bir sulu boya fırçası bile iş görür.
Termal macunları yenileyin. İşlemci soğutucusu yoksa taktırın, varsa değiştirin, belli ki yeterli soğutmayı yapamıyor.
Format atmanıza gerek yok. Ancak muhakkak tarama yapın ve arka planda çalışan yabancı bir uygulama var mı gözlemleyin.
Güç seçeneklerini oyun oynarken en yüksek seviyeye çekebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...