Çözüldü Bilgisayarım birden donup kalıyor anakarttan mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar PC bazen oyun oynarken, bazen Windows yüklenirken, bazen de daha ilk açıldığında yani anlıyacağınız her yerde donuyor .PC'yi tekrar başlatıyorum mecburen bazen arka arkaya aynı hatayı veriyor. Bence Ana karttan fakat ben anlamıyorum. Arada sırada başlarken siyah ekranda " CMOS date/time error " hatası veriyor düzeltiyorum birkaç saat sonra yine aynı. Biraz araştırdım BİOS pilinden olabilir dediler. Peki BİOS pili ne ? Nasıl değiştirilir bilen var mı?

Çözüm
Bios pili içerisinde saat,tarih gibi bilgileri barındırır ve bilgisayar çalışmadığı zamanda devreye girerek bios ayarlarını ve bilgisayarınızın saatini hafızasına alır. Bios pilini değiştirmek için

Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bios pili içerisinde saat,tarih gibi bilgileri barındırır ve bilgisayar çalışmadığı zamanda devreye girerek bios ayarlarını ve bilgisayarınızın saatini hafızasına alır. Bios pilini değiştirmek için

Çözüm
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
BIOS pili anakartın üstünde açıkta olan bir pildir çıkartması ve takması kolaydı duracell'in bios pilleri satılmaktadır kolayca alıp yenisini takabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken anakarttan çıkan bios pili ve alacağınız bios pilinin aynı olması lazım.

I Still Know Kung Fu
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Dostum aynı sorundan muzdaribim bios pili falan hikaye sorun ana kartta ben kasayı sabitledim öyle gidiyor ancak 2 cm kımıldasa donup kalıyor, bir tamirciye baktır.

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bazıları BİOS pilinden kaynaklanmayabilir diyor şimdi bilemedim sorunu nasıl tam olarak neyden kaynaklandığını nasıl öğrenirim ? Sorun giderici falan bulabilir mi ? Ana kartı yenileyeli 1 yıl oldu daha.
Post automatically merged:

Video için sağ ol şansıma Ana kartım videodaki ile aynı yarın açık bir yer bulursam değiştireyim. İnşallah pildendir.

Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bazıları BİOS pilinden kaynaklanmayabilir diyor şimdi bilemedim sorunu nasıl tam olarak neyden kaynaklandığını nasıl öğrenirim ? Sorun giderici falan bulabilir mi ? Ana kartı yenileyeli 1 yıl oldu daha.
Post automatically merged:

Video için sağ ol şansıma Ana kartım videodaki ile aynı yarın açık bir yer bulursam değiştireyim. İnşallah pildendir.
"CMOS date/time error" bu hata bios pilinden kaynaklanır dostum.Normalde bios pilleri uzun süre gider ama bazı aksi durumlarda sıkıntı çıkartabilir, sadece bios pilini çıkartıp 5dk bekledikten sonra geri takmak bile sorunu çözebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...