Bilgisayarım harici ekran kartımı görmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Warrior
Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar hepinize iyi günler öncelikle. Bilgisayarım Asus ROG Strix G513IC-HN029
Steam oyunlarında PC Entegre Grafik Kartını kullanıyor ve fpsler cidden çok düşüyor.

En çok oynadığım oyun PUBG
Görev Yöneticisinden PUBG'nin dosya konumundan exesini buldum ve bunu Windows Grafik Ayarlarında Yüksek Performansa Aldım
Aynı şeyi Nvidia Denetim Masasındanda yaptım Nvidia Ekran kartını seçtim fakat Oyun hala Entegre Grafik Kartını Kullanıyor
Lütfen yardım edin

Son düzenleme:
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
BIOS üzerinden Onboard ekran kartınızı devre dışı bırakırsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Tam olarak BIOS sürümünüzü bilmediğimden kaynak bir video atamayacağım fakat BIOS üstünden sürüme bakıp google üzerinde aratabilirsiniz.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
BIOS üzerinden Onboard ekran kartınızı devre dışı bırakırsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Tam olarak BIOS sürümünüzü bilmediğimden kaynak bir video atamayacağım fakat BIOS üstünden sürüme bakıp google üzerinde aratabilirsiniz.
Hayır bu şekilde yapar ise harici de devre dışı kalıyor sayın modum.

Çözümün aslında çok basit arama kısmına grafik yazarsan windowsun grafik seçme kısmı olur. Oradan istediğin oyunu hangi ekran kartında çalışacağını ayarlayabilirsin.

Warrior
Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bios.png

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI

Çözümün aslında çok basit arama kısmına grafik yazarsan windowsun grafik seçme kısmı olur. Oradan istediğin oyunu hangi ekran kartında çalışacağını ayarlayabilirsin.
Eskiden bu şekilde onboard devre dışı kalınca dahili ekran kartını görmüyor diye biliyordum uzun zaman oldu doğrusu ne yalan söyleyeyim. Eğer Windows buna imkan tanıyorsa bu şekilde çözmek tabii ki daha iyi olacaktır. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Sorununa çözüm bulamazsan discord üzerinden beni ekle. oQeF#3131 sana yardımcı olacağım.

Eskiden bu şekilde onboard devre dışı kalınca dahili ekran kartını görmüyor diye biliyordum uzun zaman oldu doğrusu ne yalan söyleyeyim. Eğer Windows buna imkan tanıyorsa bu şekilde çözmek tabii ki daha iyi olacaktır. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Evet eski bilgisayarlarda oluyor ama yeni bilgisayarlarda olmuyor o dediğiniz. Önceden bu intel illetini çok çektim. Asıl ben teşekkür ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır. İyi forumlar.

Warrior
Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI

işte benim sorunum orda grafik ayarlarında seçili ama indadına entegre kullanıyor
grafik.png

Post automatically merged:

Sorununa çözüm bulamazsan discord üzerinden beni ekle. oQeF#3131 sana yardımcı olacağım.
attım istek ismim eqnn

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bilgisaayarın boştayken ekran kartını çalıştırmaz .exe uzantılı oyunların çoğunda çalışır ama çalışmaz ise nvdi denetim masasından el ile ayarlaman gerekir metin2 gibi .bin uzantılı oyunlar laptoplarda onboard ekran kartını kullanırız onun bir çözümü yok malesef

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...