bilgisayarım iyi ama donmalar yaşanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
merhabalar ben birşey öğrenmek istiyorum öncelikle sistemim
ekran kartı: 2 gb 256 bit 265 r7 asus
işlemci: Ryzen 5 3500
ram: Hyperx 1 adet 8 gb 3200 mhz ddr4 1 SLOT BOŞ
anakart: Msı a320m-PRO am4
SSD YOK 1TB HDD VAR
Arkadaşlar bu sistem kasma yaşanıyo Emulatör olsun başka oyunlarda olsun adam görünce kasmalar yaşanıyor düşünüyorum ki şimdi bende
1 adet 8 gb ram var 3200 mhz diğer ram slotu boş 3200 mhz ram ama 1600 veriyor mhz yi bundan kaynaklana bilirmi acaba diğer boş olan ram takma yerinede hyperx 8gb 3200mhz alıcam bu safer 1600 dan 3200 mhz cıkacak o zaman geçermi fps kasmalar

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Aynı sorunu ben de yaşıyorum MSI GTX 1650 4GB ve donmalar oluyor FPS düşmeden donuyor sebebini bilen yazarsa sevinirim.

USTA
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
SSd ni biraz yukkseltebılırsın ıstersen knka veya gereksız dosyaları ve gereksız kullanmadııgın programları kapatabılırsın

사람들은 죽을 것을 알면서도 왜 사는가
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Malwarebytes programı ile bir virüs taraması yapmanı öneririm. Virüs yemiş olabillirsin.

-Saygılarımla.

SİHİRBAZ SQER
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Donmaya Sebep Olan Durumlar
1. Antüvürs ( programı )
2. Bozuk Driverler
3. Çalışan Programlar
4. Isınma ( termal macun değiştir , kasayı temizle )
5. BIOS Ayarlarını Sıfırlama
6 . Hatalar içeren programlar
7.Malware ( Malwarebytes Tarama yap )

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
herşeyin bir ömrü var kardeş sürekli güncelleme yiyor oyunlar yeni oyunlar çıkıyor kaç sene oldu sistemini alalı onlada alakı olur ne kadar format atsanda benimde senin kine benzer ozelliklerim var 2016 da aldım farkı yaşıyorum şuan baya çözüm yeni sistem alacan veya 2 el eğer donmamısını istiyorsan emualtor işlemciyi baya zorladığı içinde donar iyi bi işlemci olması lazım

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
İnternetten ekran kartın ve işlemcinin darboğaz oranına bak onla alakalı olabilir.Ssd takmanı öneririm ve bilgisayarı temiz tutarsan tozlu bırakmassan sorunlar düzelecektir.

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İnternetten ekran kartın ve işlemcinin darboğaz oranına bak onla alakalı olabilir.Ssd takmanı öneririm ve bilgisayarı temiz tutarsan tozlu bırakmassan sorunlar düzelecektir.
onunla alakı yok kardeş darboğazın ne oldugunu biliyormusun o olsa zaten arkdaşın bole fps sıkıntı olmaz darboğaz yaparsa daha çok fps alır işlemci ekran kartinin tamammini kullandıyor ve fps yukseliyor bu sayede dar boğaz bu oluyor

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
onunla alakı yok kardeş darboğazın ne oldugunu biliyormusun o olsa zaten arkdaşın bole fps sıkıntı olmaz darboğaz yaparsa daha çok fps alır işlemci ekran kartinin tamammini kullandıyor ve fps yukseliyor bu sayede dar boğaz bu oluyor
Benim bildiğim darboğaz işlemci ve ekran kartı birbirine uyumlu değilse darboğaz yüksek oluyor mesela %80 darboğaz varsa bilgisayar %80 lik bir kısmı boşa çalışıyor

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Benim bildiğim darboğaz işlemci ve ekran kartı birbirine uyumlu değilse darboğaz yüksek oluyor mesela %80 darboğaz varsa bilgisayar %80 lik bir kısmı boşa çalışıyor
hayır kardeşim videolardan izleyrek bilgi sahibi olarak bu yorumu yaptım aklında olsun darboğaz yapması daha iyi donanım arşivinin bu konu hakkında guzel bi açıklamaları var sistem testlerini yaparken

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Muhtemelen Ram yetersiz kalıyor . Bilgisayarına 1 adet daha 8 GB ram daha eklersen rahatlarsın gibi. Ayrıca bilgisayarın ısınıyorsa bir de termal macununu yenileyebilirsin. Tüm driverlarının da güncel olduğundan emin ol.

♥ ҡąŗą ɠöẕℓüɱ şε√εɱεđïɱ ♥
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Kanka Ekipmanların İyi Ben sana Tek tek anlatmıyım Şu videouyu İzle sana çok fazla yararı olur

Süper Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Emülatörlerde kasma yaşıyosan bios dan Sanallaştırmayı aktif edebilirsin

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
setup bence gayet iyi ama hdd driver olmasi aleti ucuz benzinle kullanmak gibi tek sorunun bu bence Hdd ile donma problemi yasamazsin diye dusunuyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...