bilgisayarım iyi ama donmalar yaşanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
merhabalar ben birşey öğrenmek istiyorum öncelikle sistemim
ekran kartı: 2 gb 256 bit 265 r7 asus
işlemci: Ryzen 5 3500
ram: Hyperx 1 adet 8 gb 3200 mhz ddr4 1 SLOT BOŞ
anakart: Msı a320m-PRO am4
SSD YOK 1TB HDD VAR
Arkadaşlar bu sistem kasma yaşanıyo Emulatör olsun başka oyunlarda olsun adam görünce kasmalar yaşanıyor düşünüyorum ki şimdi bende
1 adet 8 gb ram var 3200 mhz diğer ram slotu boş 3200 mhz ram ama 1600 veriyor mhz yi bundan kaynaklana bilirmi acaba diğer boş olan ram takma yerinede hyperx 8gb 3200mhz alıcam bu safer 1600 dan 3200 mhz cıkacak o zaman geçermi fps kasmalar

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Sisteminde Isınma sorunu olabilir.
ekran kartı ile ilgi bir sorun olabilir.
hdd sağlık durumu düşmüş olabilir

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Takılmalar genelde temassızlık olduğu için oluyordu bende, kontrol et dostum hdd'yi çıkarıp uç kısmını silgiyle hafif sil sonra tekrar tak birde öyle dene.

“Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor”
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
SSD ile hiç alakası yok dostum,o sistemin kasması mümkün değil.Muhtemelen virüs yemişssindir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Dostum RAM'ın 1600 mhzde çalıştığına dair bir fotoğraf (Görev Yöneticisi/Performans/Bellek kısmı) atabilir misin? Kasma için HDD'nin sağlık durumuyla alakalı bir problem olabilir. İşlemcinin sanallaştırması aktif mi onu kontrol et. Ekstra olarak bir virüs taraması yaptırmanda fayda var.

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
dostum normal hiç kasma yok ama böyle önümden araba geçince silahla çatışınca pubg ta dürbün açarken donmalar oluyor hdd geç yükleniyor diyemi yoksa ram 1600 mhz diyemi acaba cünkü diyolar ssd sadece oyuna girerken vb hızlı girer diyolar fps alakası yok diyolar
reis özele gleip şu ssd olayını anlatsan?

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Dostum RAM'ın 1600 mhzde çalıştığına dair bir fotoğraf (Görev Yöneticisi/Performans/Bellek kısmı) atabilir misin? Kasma için HDD'nin sağlık durumuyla alakalı bir problem olabilir. İşlemcinin sanallaştırması aktif mi onu kontrol et. Ekstra olarak bir virüs taraması yaptırmanda fayda var.
kardeşim ramlar 1600 mhz verıyor 1 adet 8 gb ya sanallaştırma falan fistan hepsi var hdd de sorun yok 1600 mhz verıyor ram tek kanalya ondan ola bılırmı bu 3200 mhz yapsam yanı 1 ram daha taksam olurmu düzelirmi

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
dostum normal hiç kasma yok ama böyle önümden araba geçince silahla çatışınca pubg ta dürbün açarken donmalar oluyor hdd geç yükleniyor diyemi yoksa ram 1600 mhz diyemi acaba cünkü diyolar ssd sadece oyuna girerken vb hızlı girer diyolar fps alakası yok diyolar
SSD yüklemeyi hızlandırıyor
sabit fps alırısn
çatışmada vs. olaylar hızlı yüklendiginden drop yemezsin.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Dostum bu tür droplar ramden kaynaklanır ramin hem kapasitesi az (8 gb şu zaman için yeterli değil bence) hem de 1600 MHz'de kullanıyormuşsun çok yüksek ihtimalle bunlarla alakalı bir durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...