Bilgisayarım kafayı yedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HİL
Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Merhabalar;
Bugün bilgisayarımı açtığımda.Ses kullanılmıyor dedi.O sorunu çözdükten sonra ağ simgesi yok oldu onu da düzelltim şuan laptop internete bağlanmıyor sadece ethernet le bağlanabiliyorum üstelik programlarımdan bir kaçını sildi bu neden oluyor olabilir?

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Ya hemen herkes Format at demiş Konu hakkında bilgisi olmayan adamar Direk format at kardeşim demiş bilginiz yok susun bari adam sanki format atmak aklına gelmedi..

Kardeşim benim düşüncem ağ simgen bianda gittiyse rat falan yemiş olabilirsin sağlamca bi virüs taraması yap görevyöneticisinde dikkatine çekicek bi isim varmı başlangıç sekmesinde saçma sapan birşey çalısıyorsa onu kapat taramada birşey çıkmassa driverleri indirip güncelle kurucunun kendi sitesinden indir özellikle baktın olmuyor bilgisayarında sorunun olmadığı bir tarihe sistem geri yükleme yapabiilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Truva atı bılaşmış olabilir

Truva atı (Trojan), bilgisayar
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bağlamında Truva atı zararlı
barındıran veya yükleyen programdır. (Bazen "zararlı yük" veya sadece "
" ibareleriyle de nitelendirilmektedir.) Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir
tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi. Örnek olarak çeşitli hava durumu uyarı programları, bilgisayar saati ayarlama yazılımları ve paylaşım programları verilebilir. Diğer türü ise bağımsız bir program olup başka bir dosya gibi görünür. Örneklemek gerekirse oyun veya kalıp dosyası gibi kullanıcıyı aldatmaya yönelik bir takım yönlendirici karışıklık ile programın harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Trojen virüslerini yapmaya yarayan programlar bulunmaktadır.

Truva atları diğer
,
ve
gibi kendi başlarına işlem yapamazlar. Aynen Yunanların planlarının işleyebilmesi için atın Truvalılar tarafından içeri alınması gerektiği gibi Truva atlarının zararlılığı da kullanıcının hareketlerine bağlıdır. Truva atları kendilerini kopyalayıp dağıtsalar bile her kurbanın programı (Truvayı) çalıştırması gerekir. Bu yüzden Truva atlarının zararlılığı bilgisayar sistem açıklarına veya ayarlarına değil
başarılı uygulamalarına bağlıdır.

Dword Team
Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ekran Kartı ve İşlemci Driver İndir Kur Kanka Fazla Sorun Olmaz Ozaman :rem:
-
Bilgisiyarın Daha Saglıklı Calısır :)

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum pc çok sağlam virüs yemiştir
Kayıf defteri yada görev yöneticisine girebiliyormusun
Birde güncelle bölümünde yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyorsa
Anti malware programları ile tarat
Combofix indir ve pc yi tarat dostum
Genllikle rat virüsler yani .bat uzantılı dosyalardan kaynaklanan virüsler pc den dosya silme driver silme gibi şeyler yapabiliyor genellikle
En son baska bir yerden yabancı tanınmayan bir dosya indirdin mi hiç ?
Trojan killer olan bir antivirüs kur dostum pro sürümü olsun tarat hiç bir şety fayda vermiyorsa klasik bir cümle ama en son çare format dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...