Bilgisayarım kapanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım kapanmıyor. Bilgisayarım iyi bir bilgisayar hatta ilk zamanlar windows orjinal lisans anahtarı da vardı. Sonra lisans anahtarı istedi ama anahtar yok o yüzden lisanssız şekilde kullanıyorum. Sonra 6 ay içerisinde 2 defa format attım fakat hala kapanmıyor. YouTube üzerindeki her şeyi yaptım fakat hala kapanmıyor.

Kapatma tuşuna bastığımda. Kapanmıyor tekrar beni ilk açılışta şifre isteyen yere atıyor pc yenı acılmıs sıfre gır dıyor yanı. ancak manuel elımle uzun sure basarak kapatıyorum.

İşlemci: Ryzen 5 3600X
İşlemci Soğutucu: Snowman 6 Bakır Kanallı 3 Fanlı Rainbow X6 Cooler Fan
Anakart: B450
Ram: 2X8
Ekran Kartı: RX 580 Strix
PSU: 600W
M2 SSD: 240 GB

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
anlamadınız galıba .kapatma tusuna bastıgımda .kapanmıyor.tekrar benı ılk acılısta sıfre ısteyen yere atıyor pc yenı acılmıs sıfre gır dıyor yanı. ancak manuel elımle uzun sure basarak kapatıyorum.

Emre Montana
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
anlamadınız galıba .kapatma tusuna bastıgımda .kapanmıyor.tekrar benı ılk acılısta sıfre ısteyen yere atıyor pc yenı acılmıs sıfre gır dıyor yanı. ancak manuel elımle uzun sure basarak kapatıyorum.
bilgisayarında kapanmasını engelleyen bi program veya ayarlar var onlardan kaynaklıdır.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bende ondan supelenıyorum..yenı bır ssd mı alsam acaba cunku 2 defa format attldı yıne sorun cozulmedı.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Windows onarımı yapabilirsin, Muhtemelen windows kapanırken çalıştırılan exelerden bir tanesi hasar görmüştür. Onarım ile düzeltebilirsin diye düşünüyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kardeşim ilk önce program engelliyorsa ise orda yinede kapat olması gerek eğer yoksa bir ssd değiştir derim

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Windows onarımı yaparsan belki oradan çözülebilir hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım acaba Başka Forumlarada baktınız mı illaki vardır heralde

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
baska bır win 10 pro atacam.belkı bendekı zarar gormus ola bılır.bırde bırsey dıkatımı cektı .bazı masaa ustu programlarda yesıl okey tiki var sag alt kosesınde.pubg de var ve onla alakalı dosyalarda bu tik işareti var.

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Güç seçeneklerine bir bakar mısın orada diskin kapanmasıyla ilgili bir ayar vardı. Belki onunla ilgisi olabilir.

Windows ayarlarında güç düğmesine basıldığında yapılacak işlemler diye bir kısım var. İlk dediğimde bir şey bulamazsan oraya bak. Güç seçeneğine başka bir komut verilmiş olabilir.

MualliM
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Kapatma tuşuna bastığımda. Kapanmıyor tekrar beni ilk açılışta şifre isteyen yere atıyor pc yenı acılmıs sıfre gır dıyor yanı. ancak manuel elımle uzun sure basarak kapatıyorum.
  1. Güç seçeneklerini açın: Windows 10 için, Başlat 'ı seçin, ardından Ayarlar > sistem > Power & uyku > ek güç ayarları'nı seçin. ...
  2. Güç düğmesinin yapacaklarını seçin'i ve ardından Güç düğmesine bastığımda KAPAT ı seç değişikleri kaydet.

Sende hazırda beklet yada oturumu kapat seçili anladığım kadarıyla .

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Bunun için windows üzerinden bir kod söyleyeceğim. Bu kodu deneyerek kapatmayı deneyebilirsin, muhtemelen daha sonrasında normale dönecektir. Eğer sorunun çözülmez ise farklı yollar da deneyebiliriz.
Yapman gereken ilk şey Windows + R ile Çalıştır'ı açmak.
Sonrasında şu kodu yazmanı istiyorum. shutdown /s /f /t 0 (Eğer İngilizce kabul etmezse Türkçe olarak Kapatma /s /f /t 0 yazabilirsin.

Eğer bu sorununu çözmez ise şunu da deneyebilirsin.
CMD'yi yönetici olarak açıp, komut satırına shutdown /p yazabilirsin.

İyi forumlar dilerim.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
  1. Güç seçeneklerini açın: Windows 10 için, Başlat 'ı seçin, ardından Ayarlar > sistem > Power & uyku > ek güç ayarları'nı seçin. ...
  2. Güç düğmesinin yapacaklarını seçin'i ve ardından Güç düğmesine bastığımda KAPAT ı seç değişikleri kaydet.

Sende hazırda beklet yada oturumu kapat seçili anladığım kadarıyla .
bu yazdınızı youtubeden ızledıgım bır ogretıcıden yapmısıtım suanda kapat modunda.ılgınız ıcın tesekur edrım.
Post automatically merged:

Kardeşim ilk önce program engelliyorsa ise orda yinede kapat olması gerek eğer yoksa bir ssd değiştir derim
orda kapat tusu cıkıyor yenıden baslat felan hepsı var.hersey normal.kapat tikine tıklıyorum monutor kapanmıs gıbı duruyor bır kac sanıye ıcınde tekrar ılk basladıdıgı yere yanı sıfreyle pc gırıs yap dıyor.tabı bende manuel olarak kasa uzerındekı ac duymesıne 5 sanıye basarak kapatıyorum.m2 ssd almayı dusunuyorum.cınku format atsam bıle ıcınde halen dosyalar kalıyoe.o kalan dosyanın bırını etkılıyor dıye dusunuyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...