Bilgisayarım kapanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım kapanmıyor. Bilgisayarım iyi bir bilgisayar hatta ilk zamanlar windows orjinal lisans anahtarı da vardı. Sonra lisans anahtarı istedi ama anahtar yok o yüzden lisanssız şekilde kullanıyorum. Sonra 6 ay içerisinde 2 defa format attım fakat hala kapanmıyor. YouTube üzerindeki her şeyi yaptım fakat hala kapanmıyor.

Kapatma tuşuna bastığımda. Kapanmıyor tekrar beni ilk açılışta şifre isteyen yere atıyor pc yenı acılmıs sıfre gır dıyor yanı. ancak manuel elımle uzun sure basarak kapatıyorum.

İşlemci: Ryzen 5 3600X
İşlemci Soğutucu: Snowman 6 Bakır Kanallı 3 Fanlı Rainbow X6 Cooler Fan
Anakart: B450
Ram: 2X8
Ekran Kartı: RX 580 Strix
PSU: 600W
M2 SSD: 240 GB

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
format atmaya kadar iş ilerlerse format atmadan önce , bilgisayarı geri bir tarihe yükleyonu yaptım sonuc ayn ı..2 yada 3 defa format atıldı bu pc 6 ay ıcınde .oyun pc oldugu ıcın performanssıjna dıkat edıyorum.bılmedıyım ssıtelere bıle gırmem.ya ana karta bır sıkıntı var. yada uzerındekı wın den dolayıda olur. acaba yenıden anahtar satın almsam duzellırmı.
Post automatically merged:

arkadaslar yenı bır wın 10 pro key alsam nette 30 tl olan.yada baska bır wın 10 promu yukleyım.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Öncelikle, bilgisayarınızda oluşan sorun donanımsal bir problem mi yoksa yazılım kaynaklı mı bunu netleştirmeniz gerekiyor. Daha önce format attığınızı fakat problemin devam ettiğini söylemişsiniz. Bu noktada donanımda herhangi bir problem olma olasılığı yükseliyor.

Anakart, ram ve power supply' inizi test etmenizi öneririm. Herhangi bir kısa devre veya arıza durumu bile bu tarz sorunlara neden olabiliyor.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
heralde pc kendi kendine kapanıyor dicektin kendi kendine kapanıyosa ana kartı yanmıştır benimkide kapanıyodu bilgisiyarcıya götürdüm ana kart yanmış dedi adam bi yaptı 1 sene gitti varya halada g
Post automatically merged:

herkez oyle doıyor ama 6 aylık ana kartt b450 h2 bozulacanı zanetmıyorum ama bellı olmaz .bence wın 10 proyla alakalı.tekrar format attımda bellı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...