Bilgisayarımda Olan Sıkıntı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bundan 2 yıl önce teknosa dan bir laptop aldım markası hp özellikleri güzel 8gb ram i5 7200U 2.8GHz GT940MX 2GB fakat son günlerde pc de baya bi performans düşüşü var yüksek ayarlarda rahat oynayabildiğim GTA 5 İ şimdi en düşük ayarda bile oynayamıyorum. Bian akıcı oluyor sonra birden dehşet bir şekilde kasma oluyor çok donma takılma oluyor bir çözüm varmı yardım ederseniz sevinirim.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sıfır bilgisayar belli başlı zamandan sonra eskimeye başlar, bunların belli başlı sebepleri vardır. Sen mesela laptopunu düzenli şekilde format atıyormusun, düzenli şekilde iç temizliğini yapıyormusun.

Bilgisayarına zarar verecek yazılım yüklüyormusun, bilgisayarını her hafta veya her ay güncelleştirme yapıyormusun, bunun gibi birçok sebepleri var.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kardeşim genellikle bilgisayar ve laptoplar belli başlı zamandan sonra herşey gibi eskimeye başlar.

Bu yüzden sen ne kadar format atarsan at, ne kadar düzenli şekilde laptopunu kullanırsan kullan belli bir zamandan sonra hepsi eskir. Bu tabi senin kullandığın ekran kartına/işlemciye ve benzeri driverlerine göre değişkenlik gösterebilir.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Öncelikle Speecy indir driverların durumunu kontrol et , bios updateden tut hepsini updatelemen lazım örneğin pc lenovo ise lenovonun kendi sitesinden updateri indirmen lazım indir , atıyorum ekran kartı nvidia ise onunda nvidia sayfasından driverini indirmen lazım en güncelini geriye kalan herşeyinde güncel olduğundan emin olduktan sonra CCleaner ile herşeyi temizle 360 Security ile hızlandırma vs yap ( yine temizlik işte ) karpersky indir full bir root kit ve virüs taraması yap ardından masaüstünde ne kadar klasör var ise onları tek klasöre topla ve o klasörü C:/ ye at ardından C:/ ye attığın klasörü masaüstüne kısayol ata , görev çubuğunda eğer 10 dan fazla kısayol olursa kasma yapıyor ( öznel ) gereksiz olanları kaldır , masaüstü arkaplanını tek renk düz arkaplan yap son olarak CCleaner kullanarak gereksiz ne kadar program var ise kaldır son bir CCleaner temizliğinden sonrada yeniden başlat . Bende laptop kullanıcısıyım birkaç yıldır aynı pc yi kullanıyorum Lenovo B590 bunları yaptıktan sonra fişek gibi oldu ayrıca önerilerim tamamen bu güne kadarki tecrübelerimcedir kolay gelsin . Not karpersky ve diğer antivirüs vs ne var ise işin bittikten sonra onları görev çubuğu kısmından kapat ram yemesin biliyorsundur diye düşünmüştüm yazmamıştım yinede yazayım oyuna vs girmeden önce Görev Yöneticisini açıp ne kadar gereksiz program var ise kapatmalısın yoksa örn 8 gb ram varsa yarısından fazlasını kullanamazsın .

Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Öncelikle Speecy indir driverların durumunu kontrol et , bios updateden tut hepsini updatelemen lazım örneğin pc lenovo ise lenovonun kendi sitesinden updateri indirmen lazım indir , atıyorum ekran kartı nvidia ise onunda nvidia sayfasından driverini indirmen lazım en güncelini geriye kalan herşeyinde güncel olduğundan emin olduktan sonra CCleaner ile herşeyi temizle 360 Security ile hızlandırma vs yap ( yine temizlik işte ) karpersky indir full bir root kit ve virüs taraması yap ardından masaüstünde ne kadar klasör var ise onları tek klasöre topla ve o klasörü C:/ ye at ardından C:/ ye attığın klasörü masaüstüne kısayol ata , görev çubuğunda eğer 10 dan fazla kısayol olursa kasma yapıyor ( öznel ) gereksiz olanları kaldır , masaüstü arkaplanını tek renk düz arkaplan yap son olarak CCleaner kullanarak gereksiz ne kadar program var ise kaldır son bir CCleaner temizliğinden sonrada yeniden başlat . Bende laptop kullanıcısıyım birkaç yıldır aynı pc yi kullanıyorum Lenovo B590 bunları yaptıktan sonra fişek gibi oldu ayrıca önerilerim tamamen bu güne kadarki tecrübelerimcedir kolay gelsin . Not karpersky ve diğer antivirüs vs ne var ise işin bittikten sonra onları görev çubuğu kısmından kapat ram yemesin biliyorsundur diye düşünmüştüm yazmamıştım yinede yazayım oyuna vs girmeden önce Görev Yöneticisini açıp ne kadar gereksiz program var ise kapatmalısın yoksa örn 8 gb ram varsa yarısından fazlasını kullanamazsın .
Reis iyi yazmışın teşekkür ederim nvidia updater i indirmiştim daha öncesinden bütün driver ler güncel bilgisayarı temizlik programıyla tarattım toplam 400 gb çöp temizledim diğer dediklerinide yapayım eyvallah

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Reis iyi yazmışın teşekkür ederim nvidia updater i indirmiştim daha öncesinden bütün driver ler güncel bilgisayarı temizlik programıyla tarattım toplam 400 gb çöp temizledim diğer dediklerinide yapayım eyvallah
Speecy indirdinmi ? Driver Booster herşeyi halledemiyor

Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bende de benzer özellikli Asus bir laptop var. Çift ekran kartıyla çalışıyor. Birisi Intel 620 diğeri NVIDIA 940MX. Yüksek ihtimal driver problemi yüzünden oyunu Intel ekran kartıyla çalıştırıyor olabilirsin. diğerlerinin dediği gibi güncellemeyi dene.

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Garantisi bittiyse bilgisayarın içini açıp temizleyebilirsin,driverları güncelle,virüs taraması yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...