Bilgisayarimda performans düşüsu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarım artık eski performansini vermiyor oyunlarda ciddi derece fps kaybı var 30 35fps daha aşağı alıyorum bilgisayarı kackere taramadan geçirdim yinede düzelmedi ne önerirsiniz bana eskiden ultrada açtığım oyunları orta ayarlarda oynuyorum artık

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarım artık eski performansini vermiyor oyunlarda ciddi derece fps kaybı var 30 35fps daha aşağı alıyorum bilgisayarı kackere taramadan geçirdim yinede düzelmedi ne önerirsiniz bana eskiden ultrada açtığım oyunları orta ayarlarda oynuyorum artık
win 10 spectre lite ghost mod,ssd ve oyunları 720p çözünürlükte oynama, ekran kartı ayarlarını performans seçenegine alarak fps artışı yapabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
win 10 spectre lite ghost mod,ssd ve oyunları 720p çözünürlükte oynama, ekran kartı ayarlarını performans seçenegine alarak fps artışı yapabilirsin
ilk dediğini anlamadım açıklayabilirimisin oyunlarıda 1680x1050 de oynuyorum sanırım ufak darboğazlar oluyor g4560 1050ti ı tam besleyemiyor çünkü en yakın zamanda i5 7400 veya i5 7500 a geçmeyi düşünüyorum

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
ilk olarak iyi günler.
ani fps düşüşlerinin nedeni bilgisayarın ısınıp mhz nin düşmesi
eğer sistem ısındığında sistem otomatik olarak kendini yavaşlatıyor ve buda ani fps düşmelerine neden oluyor.
mhz yi sabitlemenin yolu var.
ThrottleStop kullanmanı öneririm. hemde oyunlarda normalinden daha iyi performans alırsın.
NOT:"""""""""""""""""""""" bu programı ilk önce kullanmayı öğren""""""""""""""""""""" ve oyundan çıkar çıkmaz turbo modundan çıkar ki boşa ısınmasın.
eğer sistem 85 derece ve üstüne çıkarsa sistem yavaş yavaş hasar görmeye başlar.
orada Tsbench var altta ona basıp 1024M i seçerek çalıştır ve uygun bir sıcaklığa geldiğinde sabitle.

PROGRAMI KULLANMAYI ÖĞRENMEDEN KULLANIRSAN BİLGİSAYAR BOZULABİLİR

iyi günler :D
(programı bende kullanıyorum)

Üye
6 HİZMET YILI
birçok sebebi var termal sorunlar, donanımınızın artık güncel oyunları desteklememesi, destekliyorsa eğer sisteminize format atmak da çözüm sunabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...