Bilgisayarımda Performans Sorunları yaşıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Monster Abra A7 12.4 kullanıyorum bilgisayarı yaklaşık 1.5 sene önce aldım 1650 Ti ekran kartı i5 10. nesil bir işlemcisi var ilk aldığım zamanlar fazla problemim yoktu gayet iyi bir oyun deneyimi sunuyordu fakat son zamanlarda bilgisayar elimde parçalandı bildiğimiz hiçbir işe yaramaz hale geldi Minecraft gibi basit bir oyunu bile 30-50 FPS arası oynatıyor Discord ile herhangi bir oyunu aynı anda açınca kasma problemleri Alt+Tab'dan çıkamama gibi problemler yaşıyorum önerebileceğiniz bir şey var mı köklü bir format veya bilgisayar içi yapacağım birkaç şey bu sorunumu çözebilir mi?

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hocam içini temizle, ardından fps arttırma videosunu dene bi unlostun. Belki işine yarar..

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum laptopumda benzer bir sorunu ben de yaşıyordum. Monster kontrol panelinden fanları sonuna kadar açtığına emin misin? Ekran kartı ısınınca daha fazla ısınıp sorun çıkarmasın diye ekran kartı kullanımı kısılıyor bu da dediğin problemlere neden oluyor. Ayrıca 1.5 sene önce almışsın daha yeni sayılır ama daha önce hiç içini temizledin mi? Monster'ın garanti kapsamında bedava temizlik ve termal macun hizmeti var diye biliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
monster bu konuda ücretsiz bakım saglıyor bildigim kadarıyla gönderip temizlik yaptırabilirsin termal macunu bitmiş olabilir 1.5 sene olmuş temizlik ve bakımlarını ücretsiz orda yaptır bence

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
try turning off the overlay, but it's not sure
maby its help

dc : hugowave0
Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
9 HİZMET YILI
hiç uğraşma monster ücretsiz bakımları var bulunduğun ilde bayisi varsa oraya götür eğer yoksa kargoyla da yollanabiliyor diye biliyorum

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Önce afterburner gibi bir program ile PC'nin değerlerini izleyip nerede sıkıntı olduğunu belirleyebilirsen daha rahat müdahale edebilirsin sadece FPS düşüklüğüyle ne olduğunu anlamak çok zor

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Oyun laptopunda makine şarja takılı değilken düşük FPS alır, şarja takınca FPS 2-3 katına çıkar. Şarja takıp oynamayı denerseniz belki düzelebilir.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bilgisayarında ısınma var mı?

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
benim arkadasimda ayni sorunu yasadi laptoplarda islemcinin icinde de ekran karti oldugu icin biostan o ekran kartina ayarlanmis onu kendi ekran kartina ayarlaman lazim onda oyle duzelmisti sen dede ayni sorun var diye yorumladim ben

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öncelikle, bilgisayarınızda performans problemleri yaşamanızın birkaç nedeni olabilir. Bunlardan biri, cihazınızın tozlu olması veya soğutucularının tıkanmış olmasıdır. Bu nedenle, öncelikle bilgisayarınızın temizliğini yapmanızı öneririm. Tozlu parçaların temizlenmesi ve soğutucuların tıkanıklığının giderilmesi bilgisayarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir.

Bunun yanı sıra, bilgisayarınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olmadığı durumlarda, oyun performansında düşüşler yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, bazı programların arka planda çalışması da bilgisayar performansınızı etkileyebilir. Bilgisayarınızda yüklü olabilecek herhangi bir gereksiz uygulamayı kapatmanız ve sadece oyunu çalıştırmanız da işlemciniz ve ekran kartınızın yükünü azaltacaktır.

Son olarak, köklü bir format işlemi, bilgisayarınızın performansını artırabilir ancak verilerinizi kaybedeceğiniz için son çare olarak düşünebilirsiniz. Yine de format öncesi verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Bu önerileri uyguladıktan sonra hala performans sorunları yaşıyorsanız, teknik destek almanızda fayda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...