o anlık olarak değişebilen birşey gayet normal bendede 16 gb ram var şuan 9.3 9.2 arası kullanılabilir gösteriyor yani ramdaki boş alanı bu bi hata falan değil yani görev yöneticisinde performansta 16.0 gb yazıyosa gerisi önemli değilselam arkadaşlar bigisayarımda 16 gb ram takılı fakat bilgisayarıma sağ tık yapıp özellikler dediğimde (7.5gb kullanılabilir) yaazıyor bios ayarlarını güncelliyorum bir süre düzeliyor ama kısa bir süre sonra yine aynı hatayı alıyorum.
Post automatically merged:
konuyu doğru yeremi açtım hiç bilmiyorum
Bu öyle birşey değil sanırım normalde oynadığım sorun yaşamadığım oyun örnek olarak rust 7 gb olarak gördüğü için yetersiz ram hatası veriyor bir kaç kez pc yi kapatıp açarsam bazen düzeliyor ama yine eski haline dönüyoro anlık olarak değişebilen birşey gayet normal bendede 16 gb ram var şuan 9.3 9.2 arası kullanılabilir gösteriyor yani ramdaki boş alanı bu bi hata falan değil yani görev yöneticisinde performansta 16.0 gb yazıyosa gerisi önemli değil
w10 64 bit yüklü format atmadan kurtaramazsam son olarak format atacağım teşekürleryukardaki arkadaşın dediğine güvenmeyin elbette gerisi önemli olacaktır 16 gb raminizin teknik olarak yarısını kullanabiliyorsunuz.
ve bilgisayarınıza yüksek ihtimalle 32 bit w10 yüklemişsiniz
şuan ki kullanılabilir ram miktarı size yetersiz geldiyse sıfırdan w10 kurup 64 bit (x64) yüklemenizi öneririm bu sayede mevcut ram miktarınızın tamamını kullanmış olursunuz.
konu kapanabilir.
bi işlemi ikl yaptığımda sorun düzeldi fakat iki gün sonra yine eksik kullanım gözükmeye başladı aynı ayarı tekrar yapmayı denedim fakat faydası yok.Win+R yapın ve msconfig yazın. Ardından yukarıdaki seçeneklerden önyüklemeye girin. Sonra gelişmiş seçenekler. Bellek üst sınırı tikini kaldırınız yeniden başlatın bilgisayarı düzelecektir.
ustam ram görüyor fakat kullanılabilir ram düşükRam soketlerinde oksitlenme olabilir silin ve tekrar takın
daha önce böyle birşey çıkmıyordu16 gb nın 16'sını bi anda kullanamazsınız windows kendi ön belliğinde ram kullanır bunu oraya yansıtır.
ram 16 gb gözüküyor fakat yanında 7 gb kullanılabilir diye bi uyarı varAnakart slotu bozuk olabilir mi?
Aman aman hocam ne yaptınRAM ları bakır uçlarını silgiyle sil
RAM ları bakır uçlarını silgiyle sil
w11 kurdum şimdilik sorun düzeldi gibi ama bunu zaman gösterecek teşekürler...yukardaki arkadaşın dediğine güvenmeyin elbette gerisi önemli olacaktır 16 gb raminizin teknik olarak yarısını kullanabiliyorsunuz.
ve bilgisayarınıza yüksek ihtimalle 32 bit w10 yüklemişsiniz
şuan ki kullanılabilir ram miktarı size yetersiz geldiyse sıfırdan w10 kurup 64 bit (x64) yüklemenizi öneririm bu sayede mevcut ram miktarınızın tamamını kullanmış olursunuz.
konu kapanabilir.
hocam peki bu kullanılabilir ram durumu bazen gözüküyor bazen gözükmüyor ?o anlık olarak değişebilen birşey gayet normal bendede 16 gb ram var şuan 9.3 9.2 arası kullanılabilir gösteriyor yani ramdaki boş alanı bu bi hata falan değil yani görev yöneticisinde performansta 16.0 gb yazıyosa gerisi önemli değil
ben de öyle biliyorum ama arkadaş daha önce böyle bir şey görmedim diyor, neyse win 11 update'i sorunu çözmüş muhtemel olarak 32 bit ten 64 e geçiş çözdü sorunu.ihtiyaca göre kullanıyor mesela 16 ram in 7 si kullanılıyorsa o esnada kalan 9 u kullanılabilir diye gözüküyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?