Bilgisayarımı 2. Elden Satıyorum Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
İlk öncelikle iyi günler. Bilgisayarımı 2. elden satıyorum format atıcam fakat bilgisayara kayıtlı herhangi eposta şifre gibi önemli şeyleri kökten siliyormu yani bu bilgisayarı alacak kişi benim bilgilerimi öğrenemez dimi cevaplarsanız sevinirim.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Böle bir düşünceye kapılman bile saçma bilgisayara format atıyorsun yani sıfırlıyorsun sıfırdan windows kuruyorsun hardiskini temizliyorsun bulamaz yani

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hayır öğrenemez ama yine de içinde şüphe kalacaksa hardisk'i söküp öyle satarsın, kafan rahat olur.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Doğru format atarsan Hard Disk'in içerisindeki herşey tamamen silinir ardından formatını attığın işletim sistemi Hard Disk'in içerisine kurulur öbür türlü sadece işletim sistemini yenilersin , kısaca tamamen format attığından emin ol ve dert etme içine bakarsın C'ye Program Files'a özel oyun dosyası vs yoksa sorun yok .

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Çok sıkıntılı bir durum ise bu senin için harddiski çıkart başka harddisk tak öyle sat

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
format atarsan komple sıfırlanır dostum erişim imkansız hale gelir.

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Sıkıntı yaşamazsın ama içinde şüphe kalacaska harddiski söküp sat

Üye
8 HİZMET YILI
Format işlemi harddiski sıfırlamaz, zaten sıfırlama işlemi de değildir. Format diski yeniden biçimlendirmeye verilen addır. Yeniden işletim sistemi kurulması geçmiş bilgilere erişim sağlanamayacağı anlamına gelmez. Bir diskin içerisindeki veriden tamamen kurtulmak için, o verinin yazılı olduğu sektör üzerine yeni bir veri yazılmasıyla olur. Eski verilere ulaşabilmemiz için bazı yardımcı araçlar bulunmaktadır fakat bunların kullanım fiyatları yüksek olduğu için standart kullanıcı tarafından pek tercih edilmez. Ayrıca bu işlemler için kurulmuş veri kurtarma merkezleri de bulunmakta ama bu kuruluşlarında işlem yapmak için talep ettikleri ücretler bir hayli fazla. Eğer HDD kullanıyorsan, bilgisayarı işsiz bir arkadaşa kaptırırsan verilerine ulaşma ihtimali yüksek, SSD kullanıyorsan için rahat olabilir tamamen dijital bir yapıda olduğu için verilerine ulaşması imkansız. HDD'yi sökerek satarsan senin için daha sağlıklı olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...