Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk öncelikle iyi günler. Bilgisayarımı 2. elden satıyorum format atıcam fakat bilgisayara kayıtlı herhangi eposta şifre gibi önemli şeyleri kökten siliyormu yani bu bilgisayarı alacak kişi benim bilgilerimi öğrenemez dimi cevaplarsanız sevinirim.
Böle bir düşünceye kapılman bile saçma bilgisayara format atıyorsun yani sıfırlıyorsun sıfırdan windows kuruyorsun hardiskini temizliyorsun bulamaz yani
Doğru format atarsan Hard Disk'in içerisindeki herşey tamamen silinir ardından formatını attığın işletim sistemi Hard Disk'in içerisine kurulur öbür türlü sadece işletim sistemini yenilersin , kısaca tamamen format attığından emin ol ve dert etme içine bakarsın C'ye Program Files'a özel oyun dosyası vs yoksa sorun yok .
Format işlemi harddiski sıfırlamaz, zaten sıfırlama işlemi de değildir. Format diski yeniden biçimlendirmeye verilen addır. Yeniden işletim sistemi kurulması geçmiş bilgilere erişim sağlanamayacağı anlamına gelmez. Bir diskin içerisindeki veriden tamamen kurtulmak için, o verinin yazılı olduğu sektör üzerine yeni bir veri yazılmasıyla olur. Eski verilere ulaşabilmemiz için bazı yardımcı araçlar bulunmaktadır fakat bunların kullanım fiyatları yüksek olduğu için standart kullanıcı tarafından pek tercih edilmez. Ayrıca bu işlemler için kurulmuş veri kurtarma merkezleri de bulunmakta ama bu kuruluşlarında işlem yapmak için talep ettikleri ücretler bir hayli fazla. Eğer HDD kullanıyorsan, bilgisayarı işsiz bir arkadaşa kaptırırsan verilerine ulaşma ihtimali yüksek, SSD kullanıyorsan için rahat olabilir tamamen dijital bir yapıda olduğu için verilerine ulaşması imkansız. HDD'yi sökerek satarsan senin için daha sağlıklı olacaktır.