Bilgisayarımı başlatırken mscvin adlı bi cmd çıkıyor ve hemen ardından kayboluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
İlk öncelikle kolay gelsin bu sabah fark ettiğim bilgisayarı açtığımda mscvin adlı cmd geliyor ve 1 2 saniye sonra hemen yok oluyor. Şuan Kaspersky'nin tam taramasını yapıyorum ve bu virüsü elle temizlemenin yolu varmı yoksa tam tarama yeter mi tecrübesi olan biri bana yardımcı olabilirmi ?

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
aynısı bana oluyor hatta bende sürekli american bişey bişey diyor bilmiyorum canımı sıkmaya başladı

STU

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Defender ı kapattığın bir zamanda bulaşmıştır muhtemelen ccleaner indirip bir taratmayı dene onunla temizleyebilirsin belki olmazsa en temiz yol verileri yedekle temize çek ve format!

Hile kullanmak kolsuzluk değil akıllılıktır
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
mbam ile tarat çözüme kavuşursun

Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
Keylogger yemiş olabilirsin bende şuan onla uğraşıyorum malware
Keylogger Tespit Yöntemi
Yöntem 1:Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde görünmüyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.

Yöntem 2:c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yöntem 3:Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format öneririm. En temizi

Yöntem 4:Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl korunuruz?
1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Nod32 ve kaspersky tavsiye ederim. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programlarıda var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunlarıda kullanın.
3) Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Elavyesini kullanmak. Ama bunuda öğrenebilen keylogger mevcuttur.
4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle rapidshareden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
5) Deepfreze kullanarak.
6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.
7) Bilmediğiniz mailleri açmayınız.

Post automatically merged:

Keylogger yemiş olabilirsin bende şuan onla uğraşıyorum malware
birde darkcometrat remover ile taratın dosyayı istiyorsanız atabilirim

Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Aynısı benimde başıma geldi aga , malwarebytes yükle sistemi komple tarat sorun çözülecektir

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bundan sonra her indirdiğin programı virustotale koy MonitoringTool/Keylogger gibi yazılar görürsen indirme. Virustotal de Unsafe yazıyorsa kayıt altına alıyor demektir bi config gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...