Malware bytes ve adw cleaner programlarını indir virüs bulmayana kadar PC yi yeniden başlat, eğer RAM ' in düşükse masaüstünde ne varsa tek tek ayır bir klasöre topla klasör içine kategorisine göre klasörler oluşturarak sıralama yoluyla oynadığın , kullandığın her programı buraya koy. PC de IObit vb. programlar varsa örn. Advanced System Care , Driver booster vb. bunlar PC ne bir süre sonra RAM bindirip mavi ekran sorunuyla karşılattırıyor
(2 yıldır bu IObit den cekmedigim kalmadı internette arastırdım technopat, chip, gib. sitelerde %90 ' ı "Sonu mavi ekranla bitiyor" dedikten sonra bir daha kullanmadım)
3.5 yıldır malware adw clenaer programlarıyla ayda bir temizlik yapıyorum hiç bir şeyi yok PC nin. Win 10 güncellemeleri de yavaşlatıyor bunun için güncellemeleri kalıcı olarak kapat (internetten araştır hangi win10 güncellemesinden insanların memnun olup olmadığını ona göre güncelleme yap kapatıp açtıktan sonra) saçma sapan gereksiz PC programlarınıda devre dışı bırak, ara sıra bu programlar RAM ' e biniyor bir de arka planda chrome açık olunca sanki sub-zero kullanıyorsun işte bu yorum scorpion olman içindir.