Bilgisayarımın Isınıp Donma, Kasma Sorunu [Yardım]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda laptop'um kasmaya, Chrome de 6,7 sekme açınca donmaya başladı böyle bir sorun yaşamıyordum aniden ortaya çıktı açıkçası.
Bilgisayarin baya bir ısındığının farkındayım ama oyun, bilgisayarı zorlayacak herhangi bir şey yapmıyorum. Virüste yok bilgisayarda olsaydı belki bir ihtimal onlardan dolayı böyle oldu diyebilirdim.
Bilgilarımın Sıcaklığı Şu Şekilde ;
1607596256419.png

Arada Sırada 65-70'E fırlıyor bir anda.

Cihaz Özelliklerim:

Ekran Alıntısı.JPG

Ekran Alıntısı2.JPG

Ne yapmalıyım program falan var mı bilgisayarı rahatlatacak düzgünce çalıştıracak? Neleri silmem gerekli? Termal macunu yenilemelimiyim? uzun zamandır yenilememiştim. Tarayıcı da büyük bir etkenmidir kasan bir pc için? Yardımlarınızı bekliyorum.​

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Büyük ihtimal overclock yaptıysan ondan olmuştur onun dışında sorunu anlayamadım benim pc sendende kötü bir tık ısınma yok overclock yapınca fandan ses geliyordu ama ısınma yoktu sana önerebilcem tek şey yeni pc almıcaksan laptop altına takılan soğutucular

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
First of all reinstall windows after reinstall check pc is not going freeze than the issue in windows but than after again going laptop freeze is the probelm in hard drive u must change
hard drive to SSD and install Windows in SSD and other application personal stuff anything put in hard drive trying only SSD used for windows.
And the second issue laptop is freezing change thermal paste and when u using laptop use with cooler pad to realase the heat of laptop and makes laptop cool.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
termal macun yenile ccleaner ile pcnin çöp dosyalarını sil %temp% temizle windows tuşu + R yap temp yaz (% işareti olmadan) orayı sil
Bilgisayar -> sağ tıkla ->özellikler -> orda sağda sistem koruması yazar oraya gir c diskine girip dosyaları temizle yapabilirsin ( yedeklemeyi siler.)

bundan sonra bilgisayarın hızlanacaktır bide tozunu almayı unutma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...