Görev yöneticisini açın hocam. Türkçeyse windows gezgini ingilizceyse explorer yazar. Onu bulup işlemi sonlandırın, masaüstünüz falan ortadan kalkacakarkadaslar bırden oldu bailatı tıklıyorum tepki vermiyor alttaki tarih saat ve ses amblemide oyle denemedıgım sey kalmadı
denedım duzelmedi malesefGörev yöneticisini açın hocam. Türkçeyse windows gezgini ingilizceyse explorer yazar. Onu bulup işlemi sonlandırın, masaüstünüz falan ortadan kalkacakSonra görev yöneticisinde en üstte dosya kısmı var ona tıklayıp yeni görev çalıştır yazana tıklıyoruz. Açılan yere explorer.exe yazıp enterlayınca büyük ihtimal düzelir.
Regedit dosyalarından biri bozulmuş olabilir belki de. CCleaner ile kayıt defteri taraması yapın bir kez. Eğer düzelmezse format atabilirsiniz. İlla ki yolu vardır ama manuel olarak nasıl düzeltilir bilmiyorum.
Edit -> Görev yöneticisi üzerinden Windows Gezginini yeniden başlatmaya çalışın.
Eğer işe yaramazsa CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin;
Komut 1: powershell
Komut 2: sfc /scannow
Komut 3: Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Komut 4: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode – Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
Komut 5: Get-AppxPackage | % { Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppxManifest.xml” -verbose }
Ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
Nasıl çözdün acaba?konu cozüldü tesekurler