Bilgisayarın GPU'yu (3D) nasıl kullandığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhabalar MH ailesi, öncelikle şunu belirteyim normalde böyle bir konu açmayacaktım çünkü herhangi bir sorun yaşamıyorum ama bu yaşamayacağım anlamına gelmez işkillendim huyladım ondan dolayı sizlere sormak istedim. Bir ara araştırmıştım ''GPU %100 kullanılmıyorsa oyun açıldığında darboğaz falan oluyor demektir'' diye bir şey okumuştum çoğu sitede böyle yazıyor zaten.
Merak ettiğim konu şu benim bilgisayarım Age of Mythology de bile %100 GPU kullanımı gösterirken Valorant ve CS GO da çok nadir %100ü görüyor o da maça girerken ajan seçin ekranı gelirken falan.
Valorant için
Maça girerken-Ajan seçim ekranı gelirken-Maç esnasında sıradaki raunda geçerken gelen siyah ekranda %100 oluyor
Maç başladığında %25den başlıyor yürümeye başlayın %50ye kadar çıkıyor smoke falan gelirse %60 falan oluyor
Sormak istediğim şeyler şunlar
1: Bu normal mi yoksa bir sorun mu var
2: Sorun varsa bu sorunu nasıl çözebilirim
3: GPU'nun gerçek performansı bu mu yoksa daha fazla performansı ayar vs. yaparak alabilir miyim ? Yani her zaman %100 kullanım sağlayabilir miyim bir ayar yaparak falan (tabi zararı yoksa) (GeForce 920M)
4:Ekran kartı driver versiyonu 391.25 bunu yükselttiğimde nadirende olsa Age of Mythology de olsun Valorant da olsun ''Ekran kartı çöktü'' hatası alıyorum. Yine de yükseltmeli miyim bir faydası olur mu ?
Teşekkür ederim şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara.
3.jpg

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Dostum oyunda iken %40 cpu kullanıyorsun yani darboğaz problemi yaşamazsın. Valorant gibi bir oyunda ise %100 görmemen gayet normal.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Dostum oyunda iken %40 cpu kullanıyorsun yani darboğaz problemi yaşamazsın. Valorant gibi bir oyunda ise %100 görmemen gayet normal.
nasıl normal yani biraz açıklayabilir misin Age of Mythology de %100 görüyorken Valorant da neden düşük ?
Birde %100 yapabilir miyiz bunu yaparsak sorun çıkar mı ve performans artar mı ?

Paran var ise bu hayatta sağlık ve ailende olur
Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İşlemci fanın iyiyse overlock işlemlerine göz atabilirsin cpuyu yiyen boş programları kapatıp görev yöneticisinden oyun işlem önceliğini vbde değiştirerek kullanımı yönetebilirsin. Msconfig ile tam cpu verme olayını araştırıp pcne tam çekirdek verip işlemciyi daha rahatlatabilirsin :)) :))

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
nasıl normal yani biraz açıklayabilir misin Age of Mythology de %100 görüyorken Valorant da neden düşük ?
Birde %100 yapabilir miyiz bunu yaparsak sorun çıkar mı ve performans artar mı ?
Dostum ekran kartını oyunda fazla güç tüketimine gerek duymuyor bundan dolayı %100 ü görmüyor fps değerini artırmak için ise max fps değerini vs. değiştirebilirsin bir de ufak bir bilgi vereyim monitörünün hz değeri kaç ise o kadar fps gözlemleyebilirsin.

kitty face
Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
valoront çok yüksek sistem istemiyor onun için normal işlemci yoran bir oyun değil

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İşlemci fanın iyiyse overlock işlemlerine göz atabilirsin cpuyu yiyen boş programları kapatıp bi deniye bilirsn

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İşlemci fanın iyiyse overlock işlemlerine göz atabilirsin cpuyu yiyen boş programları kapatıp görev yöneticisinden oyun işlem önceliğini vbde değiştirerek kullanımı yönetebilirsin. Msconfig ile tam cpu verme olayını araştırıp pcne tam çekirdek verip işlemciyi daha rahatlatabilirsin :)) :))
İşlemci fanın iyiyse overlock işlemlerine göz atabilirsin cpuyu yiyen boş programları kapatıp bi deniye bilirsn
İşlemciyi kullanan herhangi bir program yok boştayken. Bildiğim kadarıyla 920m ekran kartına over clock işlemi uygunlanamıyor yanlış bilmiyorsam eğer
Dostum ekran kartını oyunda fazla güç tüketimine gerek duymuyor bundan dolayı %100 ü görmüyor fps değerini artırmak için ise max fps değerini vs. değiştirebilirsin bir de ufak bir bilgi vereyim monitörünün hz değeri kaç ise o kadar fps gözlemleyebilirsin.
Max FPS değeri oyun içindeki ayarlardan mı bahsediyorsun dostum ? ekran 75hz ama aldığım FPS 2 2 bucuk katı onda sorun yok sadece performans artışı sağlayabilir miyim diye merak ediyordum birde sorun mu var diye :)

Yani tüm çekirdekleri kullanmasını Valorant veya diğer herhangi bir oyun için ayarlayabilirsin diyorsun doğru mu dostum ? Peki bu çekirdeklerin hepsini aynı anda kullanması güç tüketimi ve CPU sağlığı açısından ne gibi bir etki yaratır işlemciyi rahatlatacağını söylemişin dolaylı olarak ben işlemcinin ömrünün uzayacağını düşündüm :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...