Bilgisiyar Kapanma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
7 HİZMET YILI
Kaç gündür bilgisiyarım(Baya kötü bir bilgisiyar) youtubede kasmalar ve eyer çok izlersem kapana biliyor yada baska bi seyde islemcimden kaynaklı oldunu zanediyorum bi sorma geregi duydum :kappajail:

Üye
7 HİZMET YILI
Genel sistem Ram , Ekran kartı vs.
1554567981041.png

ekran kartını bilmiyom yok herlde :D

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Windows 10'u bırakman gerekiyor bana kalırsa. O Sistem için en iyisi XP veya 7 kullanmalısın.
Fanlarını temizlemeyi deneyebilirsin. İşlemcin fazla ısınıyor olabilir. BIOS Pilini de değiştirmeyi dene. Bir ara bende de aynı problem oluyordu, BIOS Pili bittiğinden dolayı kapanabiliyormuş. Değiştirdiğim zaman düzelmişti.

Üye
7 HİZMET YILI
Windows 10'u bırakman gerekiyor bana kalırsa. O Sistem için en iyisi XP veya 7 kullanmalısın.
Fanlarını temizlemeyi deneyebilirsin. İşlemcin fazla ısınıyor olabilir. BIOS Pilini de değiştirmeyi dene. Bir ara bende de aynı problem oluyordu, BIOS Pili bittiğinden dolayı kapanabiliyormuş. Değiştirdiğim zaman düzelmişti.
Bebim bilgisiyarım bi 5 yıl fln önce win7 preminyumdan win10 geçti ?

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bebim bilgisiyarım bi 5 yıl fln önce win7 preminyumdan win10 geçti ?
Format atarak Windows 7 kurabilirsin. Bilmiyorsan internette videolar ve yazılı anlatımlar var. Tek ihtiyacın olan Windows 7 iso dosyası ve Flash Bellek. Kendim atamam diyorsan bir bilgisayarcıya götürerek ücret karşılığı kurdurabilirsin. Kurulumu yaptığın zaman otomatik güncellemeleri kapalı tut yeter. Windows 10 kurulumu için zorlamayacaktır kendisini.

HackIstanbul 2019 Preselection Writeup Members
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Düşük işletim sistemli aygıtların olduğu için Windows 8.1 veya Windows 7 kullabilirsin

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Bilgisayar kapandığında kasanın (veya laptopsa klavyenin üstüne elini koyarak) sıcaklığına bak. Eğer ısınmadan dolayı kapanıyorsa (laptoplar için söylüyorum) bilgisayarın altına yükseklik yaparak hava geçişini kolaylaştır, fanını temizle veya varsa altına fan da koyabilirsin. Isınmadan dolayı değilse çoğunluğun dediği gibi XP veya win 7 yükleyebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...