Bios ekranında kalma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Selamlar MH ailesi.
Belirttiğim gibi Bilgisayarım Bios ekranında kalıyor.

Casper marka bir PC ye sahibim bilgisayarım donma sorunu ile karşılaşmıştı bundan sonra bios ekranında takılmaya başladı.
F4 basıyorum çıkmak için olmuyor.

Bios Pilini çıkartıp taktım,pili tarttım pil bitmemiş.

Ram i defalarca çıkartıp taktım gerçekten sabitledim de eminim.

Çözümünü bulamadım şimdiden yardımcı olacak herkese Teşekkürler.

(Reset at,Formatla knk kesin çözüm falan demeyin.) Reported.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
pc bios ekranında kalıyorsa harddiskte sorun olabilir veya ssd de onu denedin mi?
Selamlar MH ailesi.

Casper marka bir PC ye sahibim bilgisayarım donma sorunu ile karşılaşmıştı bundan sonra bios ekranında takılmaya başladı.

(Reset at,Formatla knk kesin çözüm falan demeyin.) Reported

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
eğer kesin bilmiyorum kasanı ama cd yoksa yeni nesil flash ise bende yapamadım formatla atılmıyordu bilgisayarcıya götürdüm orda parçalarla uğraşıp yaptı belki birşey arıza olmuş olabilir

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selamlar MH ailesi.

Bu durumda, öncelikle bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek sistem ayarlarını kontrol etmelisiniz. BIOS ekranında F2 tuşuna basarak ayarlarınızı görebilirsiniz. Özellikle "Boot Order" (önyükleme sırası) seçeneğini kontrol edin ve bu ayarı değiştirin. Eğer bu işlemlerden sonra dahi sorun devam ediyorsa, bilgisayarınızın BIOS sürümünü güncelleyebilir veya BIOS ayarlarını varsayılan değerlere geri döndürebilirsiniz.
Eğer bu işlemler de yardımcı olmazsa, bilgisayarınızın donma sorunu nedeniyle sistem dosyalarının bozulmuş olma ihtimalini de düşünebilirsiniz. Bu durumda, bilgisayarınızın sistem dosyalarını onarmak için bir "Windows kurtarma" işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem için, bilgisayarınızın kurulu olduğu Windows işletim sistemi CD/DVD'sini kullanarak bilgisayarınızı yeniden kurabilirsiniz. Ancak bu işlem sonrasında tüm kişisel verileriniz silineceği için, önceden yedeklerinizi almanızı öneririz.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selamlar MH ailesi.

Selamlar!
Madde madde belirttiğim yöntemleri deneyin;
  1. Bilgisayarınızın güç kaynağını kontrol edin. Güç kaynağı arızalı olabilir ve bu nedenle bilgisayarınızın BIOS ekranında kalmasına neden olabilir. Güç kaynağını kontrol etmek için, bilgisayarınızın güç kablosunu çıkarıp tekrar takın ve güç kaynağının led ışıklarını kontrol edin.
  2. Bilgisayarınızın anakartını kontrol edin. Anakart arızalı olabilir ve bu nedenle bilgisayarınızın BIOS ekranında kalmasına neden olabilir. Anakartı kontrol etmek için, anakartın altındaki çıkış fanlarını kontrol edin ve anakartın üstündeki led ışıklarını kontrol edin.
  3. BIOS ayarlarını sıfırlayın. BIOS ayarlarını sıfırlamak, bilgisayarınızın BIOS ekranında kalmaya devam etmesine neden olabilecek hatalı ayarları sıfırlar. BIOS ayarlarını sıfırlamak için, bilgisayarınızın BIOS menüsüne girerek "Reset BIOS Settings" (BIOS Ayarlarını Sıfırla) seçeneğini seçin.
  4. BIOS güncellemesi yapın. Bilgisayarınızın BIOS'u eskiyse, bu nedenle bilgisayarınızın BIOS ekranında kalmasına neden olabilir. BIOS'u güncellemek için, üreticinizin web sitesine giderek en yeni BIOS sürümünü indirin ve bilgisayarınızın BIOS'unu güncelleyin.
  5. İşlemci ve RAM'i kontrol edin. İşlemci veya RAM arızalı olabilir ve bu nedenle bilgisayarınızın BIOS ekranında kalmasına neden olabilir. İşlemci ve RAM'i kontrol etmek için, bunları çıkarıp tekrar takın ve bir başka RAM veya işlemci deneyin.

İyi forumlar!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...