bios güncellemesi bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar anakartım msı b450-a pro msı sitesinden son versiyon bios güncellemesi indirdim ve biosu güncelledim eskisine göre bilgisayarımın açılış süresi uzadı konu ile ilgili bilgisi olan var mı. Rank kasanları raporluyorum sadece bilgi sahibi olanlar yazarsa memnun olurum.

ROYAL FLUSH
Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Biosu güncelleme sebebin neydi?

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Merhabalar bios yazılımı yapmak istiyorsan bu işi anakartın sunduğu windows ortamında çalışan auto bios uptade programlarıyla yapamazsın yenisi varken eskisi yüklemez. Bunun için bilgisayarını dos ortamında açıp komut ile ancak yükleme işlemini yaparsın diye biliyorum. Ama dos ortamında başlatıp komut ile bios güncellemesi çok yaptım. Bu iş riskli bi iş çok dikkatli olman gerekiyor. Yanlış bir işleminde pcin açılmıyacaktır. Bilgisayarcıya götürüp eprom programlıyıcı ile bios attırmak zorunda kalabilirsin. Anakartın sitesinde dos ortamından güncellemek için gerekli olan yazılımları bulabilirsin. Sonra hangi bios yazılımını kullanıyorsa googleye onunla ilgii deta
ylı bilgi verir sana

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
hocam biosta şöyle bi durum var bazı bios update yaparken önce bir önce sürümü yükseltip sonra en son sürümü yükseltmeni istiyor istersen en son sürümden önceki bios u yükle sonra en sondakini güncel bios yükle öneri.

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar anakartım msı b450-a pro msı sitesinden son versiyon bios güncellemesi indirdim ve biosu güncelledim eskisine göre bilgisayarımın açılış süresi uzadı konu ile ilgili bilgisi olan var mı. Rank kasanları raporluyorum sadece bilgi sahibi olanlar yazarsa memnun olurum.

Öncelikle RAM lerin çalışma frekanslarını kontrol eder misin? Normal değerlerinde olmalı.

Bir de fast boot u kontrol et, onun da açık olması lazım. UEFI nin de aktif olduğunu bak (CSM Uefi veya UEFI CSM şeklinde olabilir BIOS ta), son olarak clear UEFI Boot Keys yapıp BIOS u kayıt ederek çık. Bunları dener misin? BIOS güncellemesi sonrasında ayarlar bozulmuş olabilir.

Bir de Clear CMOS varsa BIOS ta onu yaparsan, bu sadece bu anakartlara özel bir çözüm yöntemi değil, esasında BIOS güncellemesi sonrası tüm anakartlara önerilir, yaşanan sorunlar için. Kimi anakartta kasa arkasında düğmesi olur Clear CMOS diye, kimisinde BIOS ta kimisinde de direk anakartın üstünde olur.

Bunları yaptığında yine düzelme olmaz ise, BIOS'u varsayılan ayarlarına geri yükleyip, kayıt ederek resetle.

İnşallah bunlarla düzelir.

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
durum gayet normal gelen bios updateler anakartı yorar zaten gerekte yok ben 4senedir h110m kullanıyorum ve bios update etmiyorum eğer ram ekran kartı işlemci güncellemesi yaparsam öyle yaparım bios updateimi onun dışında gerekte görmüyorum

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
fast boot ve uefi açık mı onları kontrol et düzelmezse en son sürümden bir öncekini yükle sonra tekrar en son sürümü yükle tekrar dene

DoctorHeal
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
pc açarken bios menüsüne girip orda bios uptade var ordan bir kendi otomatik indiriyor mu dene yoksa bios uptade dosyasını flas bellek yardımı ile çekmen lazım dostum

Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Merhabalar bios yazılımı yapmak istiyorsan bu işi anakartın sunduğu windows ortamında çalışan auto bios uptade programlarıyla yapamazsın yenisi varken eskisi yüklemez. Bunun için bilgisayarını dos ortamında açıp komut ile ancak yükleme işlemini yaparsın diye biliyorum. Ama dos ortamında başlatıp komut ile bios güncellemesi çok yaptım. Bu iş riskli bi iş çok dikkatli olman gerekiyor. Yanlış bir işleminde pcin açılmıyacaktır. Bilgisayarcıya götürüp eprom programlıyıcı ile bios attırmak zorunda kalabilirsin. Anakartın sitesinde dos ortamından güncellemek için gerekli olan yazılımları bulabilirsin. Sonra hangi bios yazılımını kullanıyorsa googleye onunla ilgii deta
ylı bilgi verir sana
Sorduğum soruyla cevabının ne alakası var söyler misin
Post automatically merged:

durum gayet normal gelen bios updateler anakartı yorar zaten gerekte yok ben 4senedir h110m kullanıyorum ve bios update etmiyorum eğer ram ekran kartı işlemci güncellemesi yaparsam öyle yaparım bios updateimi onun dışında gerekte görmüyorum
Soruna çözüm arıyoruz senin ne yaptığını konuşmuyoruz

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Kanka elimde bir link var umarım sana yardımcı olmuştur

Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
pc açarken bios menüsüne girip orda bios uptade var ordan bir kendi otomatik indiriyor mu dene yoksa bios uptade dosyasını flas bellek yardımı ile çekmen lazım dostum
bios uptade edildi onda sorun yok kontrol ettim

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
bios update bi tık gereksiz değil mi ya ? ben çok yararlı bir şey oldugunu düşünmüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kardelim buraya bir link brakıcam eger anakartın ausu ise tabi ben yine brakayım ben bu videodan esınlenerek araştırma yaparsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
biosu güncelersen pc ye format atman lazzım kendın e guveniyorsan at

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
güncellemene gerek yoktu aslında zaten sağlam çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...