Çözüldü BIOS reset sonrası performans düşüşü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Şu Valorant şeysi için ayarını halledeyim dedim, yanlışlıkla ayarı mahvettim ve ekran açılma sorunu oldu. Neyse, kasadaki reset tuşu sayesinde halledebildim problemi. BIOS ayarlarını da sıfırlayıp Valorant ayarını hallettim ama PC'de çok üst düzeyde bir performans sorunu var. Şu anda dosyalar bile garip garip açılıyor. Nasıl düzelir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
BIOS ayarlarınızı bozduğunuzu düşünüyorsanız, BIOS'unuza girip reset default settings tuşuna basıp ardından save tuşuna basıp çıkış yapmanız gerekiyor.
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
BIOS ayarlarınızı bozduğunuzu düşünüyorsanız, BIOS'unuza girip reset default settings tuşuna basıp ardından save tuşuna basıp çıkış yapmanız gerekiyor.

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
PC'nizdeki performans sorunları genellikle birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte bu tür bir sorunu çözmek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

Sürücü Güncellemeleri: Bilgisayarınızdaki donanım sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Ekran kartı, ses kartı ve diğer bileşenlerin güncel sürücülerini indirip yükleyerek performansı artırabilirsiniz.

Güvenli Modda Başlatma: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak, potansiyel sorunlardan etkilenmeden sistem performansını kontrol edebilirsiniz. Bu, üçüncü taraf yazılımların olası etkilerini de gözlemlemenizi sağlar.

Virüs Taraması: Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarınızı tarayın. Bilinmeyen kötü amaçlı yazılımlar veya virüsler performans sorunlarına neden olabilir.

Sistem Temizliği: Gereksiz dosyaları ve geçici dosyaları temizlemek için bir disk temizleme aracı kullanın. Ayrıca, kayıt defterini temizlemek için bir kayıt defteri düzenleyici kullanabilirsiniz.

Soğutma: Bilgisayarınızın sıcaklığını kontrol edin. Aşırı ısınma, performans sorunlarına neden olabilir. Gerekirse, bilgisayarınızın içini temizleyerek veya ekstra soğutma çözümleri kullanarak sıcaklığı düşürebilirsiniz.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bilgisayarınızın donanımında bir sorun olabilir. Bu durumda, bir teknik servise başvurmanız gerekebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...