Bir forum sitesi açmak istiyoruz fakat...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
arkadaşımla birlikte bir forum açacağız o forum üzerinden kısaltma linkleri kullanarak insanlara elimizde bulunan offline steam hesaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtacağız ( mw2, last of us 2, rdr2 vb oyunlar ) ama bu siteyi hangi dille nasıl oluşturacağımızı bilmiyoruz internetten baktım hemen hemen herkes forum sitesi açmayı godaddy üzerinden anlatıyor godaddy kullanmadan kendi elimizdeki bilgisayara sunucuyu kurarak nasıl siteyi oluşturabiliriz hangi dilleri kullanmalıyız bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kendi bilgisayarınızı sunucu olarak kullanmak için xampp veya apache kullanabilirsiniz xampp nasıl kullanıldığına dair videolar var ücretsiz domain için 000webhost kullanabilirsiniz ancak galiba duyduğuma göre Türkiye için yasaklanmış ben de denedim siteye ulaşılamıyor bunun yerine .tk domainli ücretsiz domaine başvurabilirsiniz ve bir forum sitesi oluşturabilmek biraz zahmetli arayüz için html tasarım için CSS işlev için Java sunucu için MySQL yine site kurulumu alttabanı için PHP en basit başlangıç yönü bunlar godaddy wix gibi siteler alışılagelmiş herkes tarafından kullanılan ama pek öne çıkmayan website oluşturma araçlarıdır zaten html CSS Java gibi kodlama dilleri zor değil sunucu tabanlı kısmı işi biraz değiştiriyor

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bilgisayara sunucu kurup site acmak mi ? Dostum hic iyi fikir degil bence.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
C# kullanmalısınız bence hocam en sorunsuz o şuan icin
Anca veritabanında kullanabilirsin C#'ı. Backend tarafı yani.
arkadaşımla birlikte bir forum açacağız o forum üzerinden kısaltma linkleri kullanarak insanlara elimizde bulunan offline steam hesaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtacağız ( mw2, last of us 2, rdr2 vb oyunlar ) ama bu siteyi hangi dille nasıl oluşturacağımızı bilmiyoruz internetten baktım hemen hemen herkes forum sitesi açmayı godaddy üzerinden anlatıyor godaddy kullanmadan kendi elimizdeki bilgisayara sunucuyu kurarak nasıl siteyi oluşturabiliriz hangi dilleri kullanmalıyız bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
İnternette ücretsiz ve ücretli sistemler var. Ücretli olarak Xenforo, ücretsiz olarak myBB'e bakabilirsin.

Ancak Xenforo'yu ***** olarak kullanma bence. İçerisine backdoor koyup zarar verebilirler sitene.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Türkiyede güncel bir memurlar.forum sitesi var onun daha iyisini kurarsan çok büyük iş yaparsın. kısa sürede çok kazanırsın kaçırma derim

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Türkiyede güncel bir memurlar.forum sitesi var onun daha iyisini kurarsan çok büyük iş yaparsın. kısa sürede çok kazanırsın kaçırma derim
Dostum adam nasıl yaparım ne yapmalıyım demiş sen diyorsun ki şu siteden daha iyi yaparsan diyorsun adam daha tam yolu yordamı bilmiyor ki yapsın yani :D

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Kendi bilgisayarınızı sunucu olarak kullanmak için xampp veya apache kullanabilirsiniz xampp nasıl kullanıldığına dair videolar var ücretsiz domain için 000webhost kullanabilirsiniz ancak galiba duyduğuma göre Türkiye için yasaklanmış ben de denedim siteye ulaşılamıyor bunun yerine .tk domainli ücretsiz domaine başvurabilirsiniz ve bir forum sitesi oluşturabilmek biraz zahmetli arayüz için html tasarım için CSS işlev için Java sunucu için MySQL yine site kurulumu alttabanı için PHP en basit başlangıç yönü bunlar godaddy wix gibi siteler alışılagelmiş herkes tarafından kullanılan ama pek öne çıkmayan website oluşturma araçlarıdır zaten html CSS Java gibi kodlama dilleri zor değil sunucu tabanlı kısmı işi biraz değiştiriyor

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
knk sunucu açmak yterine godady ile kur ne fark eder ki hem bilgisayarına sunucu açamak pekde mantıklı değil

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ya yine de konuya göre bir şey yazarsanız çünkü spamdan dolayı ban yeme ihtimaliniz bulunuyor veya diğer sebepler
Aslında gpt chata yazınca herşeyi sırasıyla algoritma şeklinde cevaplıyor kodlamayıda basit olarak yardımcı oluyor hızlı bir şekilde çözülebilir

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Aslında gpt chata yazınca herşeyi sırasıyla algoritma şeklinde cevaplıyor kodlamayıda basit olarak yardımcı oluyor hızlı bir şekilde çözülebilir
Detaylandırmak bir yazılımcıya göre çok fazla olmaz bir yazılımcı ne yapacağını bilir ancak chatgpt sadece basit işleri yapıyor

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Sunucu için, Apache veya Nginx gibi bir web sunucusu yazılımı kullanabilirsiniz. Daha sonra, PHP veya Python ile bir forum yazılımı yazabilir veya açık kaynak forum yazılımı kullanabilirsiniz. Örneğin, phpBB veya SMF gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...