Yardım etmeye çalıştığın için teşekkürler fakat makaleler hep C# üzerine yanıtlanmışTimer ekleyerek bunu sıfırlayabilirsin dostum timer to reset checkbox diye google'da arataibilirsin
konuşma başlattım kardeşbana ulaş yardımcı olmaya çalısırım
konuşma başlattım sana da kardeşBana gel yardımcı olabilirim
Aşırı ilkel ve harika bir yöntem denedim yardımcı olduğun için teşekkürler.örnek "temp klasörü"içerisine bir belge oluştur gün verisini oraya yaz if kullanarak eğer gün belgedeki ile eşleşmiyorsa checkboxlar'ın checkini kapat off yap her seferinde belgeyi sıfırlayıp o günün tarihini yazarsan muhtemel hataların önüne geçmiş olursun.
mantık şu şekilde :
metinbelgesi oluşturuldu içerik tek satırlık o günün tarih bilgisini çekip pc'den bu metin belgesine yapıştır
metinbelgesi.txt >satır : 03.09.2020
programa timer ekle açılışta metin belgesindeki veriyi çeksin ve o günün tarihini de çeksin eğer çektiği tarih ve metin belgesinden gelen tarih eşitse bir işlem yapmasın eğer eşit değilse metin belgesindeki tarih satırını silip yeni bugünün tarihini yazsın ve checkboxları off'lasın umarım yardımcı olmuştur google üzerinden nasıl veri kaydedeceğine ve pc'den nasıl tarih çekileceğine bakabilirsin
Merhabalar programa saat sistemi ekleyerekten sistemin sayılarının büyüklüğüne göre bir sistem yaptım. Tamamen doğru anlamışsınız bu aradatimer eklese bile program çalıştığı sürece 1 gün boyunca yenilenir. mesela program kapalıyken bu devam etmez. arkadaşın istediği galiba program kapalı olsa bile sürecin devam etmesi. yanlış anlamış da olabilirim. ama program çalıştığı sürece ise timer ile yap. program kapalıyken işlemin devam etmesini programlama teknikleri dersinde görmüştük ama üzerinden 3-4 yıl geçti hatırlamam mümkün değil.
checkboxları ayarlayacağım test olsun diye attım sizetimer eklese bile program çalıştığı sürece 1 gün boyunca yenilenir. mesela program kapalıyken bu devam etmez. arkadaşın istediği galiba program kapalı olsa bile sürecin devam etmesi. yanlış anlamış da olabilirim. ama program çalıştığı sürece ise timer ile yap. program kapalıyken işlemin devam etmesini programlama teknikleri dersinde görmüştük ama üzerinden 3-4 yıl geçti hatırlamam mümkün değil.
acemiyim elimdeki az bilgiyle böyle bir kod yazdım durumu arkadaşlara daha iyi izah ettiğin için teşekkürlertimer eklese bile program çalıştığı sürece 1 gün boyunca yenilenir. mesela program kapalıyken bu devam etmez. arkadaşın istediği galiba program kapalı olsa bile sürecin devam etmesi. yanlış anlamış da olabilirim. ama program çalıştığı sürece ise timer ile yap. program kapalıyken işlemin devam etmesini programlama teknikleri dersinde görmüştük ama üzerinden 3-4 yıl geçti hatırlamam mümkün değil.
Komik ? Visual Basic dilini neden bu kadar küçümsüyorsunuz anlamıyorum yukarıdaki anlattığım yöntemleri Visual Basic ile yapabilir ayrıca Visual Basic ile bunun gibi bir çok şeyi rahatlıkla yapabilir.bunu visual basicye yapabilceğini sanmıyorum kanka c++ veya c#da yapılabilir
Kanka çok cahilsin ama bak tamam zerre bir şey anlamıyor olabilirsin ama anlattıklarımı yapabilmesi için benim kodlarını vermeme gerek olmadığını anlaman gerekiyor.kankam yapılabiliyorsa buyur kodu paylaşta millet yararlansın ben sanmıyorum dedim sadece
Dim miUri As String = "Dosyanın çıkartılacağı url örn : ftp://ftp.mydomain.com/TarihKontrolü/tarih.txt"
Dim miRequest As Net.FtpWebRequest = Net.WebRequest.Create(miUri)
miRequest.Credentials = New Net.NetworkCredential("Filezilla kullanıcı adı", "file zilla şifresi")
miRequest.Method = Net.WebRequestMethods.Ftp.UploadFile
Try
Dim bFile() As Byte = System.IO.File.ReadAllBytes("C:\Users\Kullanıcı\Desktop\tarih.txt")
Dim miStream As System.IO.Stream = miRequest.GetRequestStream()
miStream.Write(bFile, 0, bFile.Length)
miStream.Close()
miStream.Dispose()
Catch ex As Exception
Throw New Exception(ex.Message)
End Try
Dim request As New WebClient()
request.Credentials = New NetworkCredential("Kullanıcı adı", "Şifre")
Dim bytes() As Byte = request.DownloadData(ftpuri)
Try
Dim DownloadStream As FileStream = IO.File.Create("İndirilecek konum örn : ftp://ftp.mydomain.com/TarihKontrolü/tarih.txt")
DownloadStream.Write(bytes, 0, bytes.Length)
DownloadStream.Close()
Catch ex As Exception
MessageBox.Show(ex.Message)
Exit Sub
End Try
MessageBox.Show("Tarih Verisi Gönderildi.")
TextBox1.Text = System.IO.File.ReadAllText("C:\Users\Kullanıcı\Desktop\tarih.txt", System.Text.Encoding.Default)
Dim name As HtmlElementCollection = WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("span")
For Each elem As HtmlElement In name
If elem.GetAttribute("class").Contains("SINIF ADI") Then
TextBox2.Text = elem.InnerText
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?