Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
USB (Universal Serial Bus) bağlantı noktaları, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar arasında veri iletimi ve güç kaynağı sağlamak için kullanılan bir standarttır. USB'ler, küçük boyutları, kolay kullanımları ve geniş bir cihaz yelpazesi ile yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir USB, dört ana bileşenden oluşur:
1) Bağlantı Noktası: USB bağlantı noktası, USB cihazını bilgisayar veya başka bir cihaza bağlamak için kullanılan fiziksel konektördür. USB standartlarında A, B, C ve Micro USB gibi farklı tipler bulunmaktadır.

2) Veri Kablosu: USB veri kablosu, veri iletimi için kullanılan kablodur. Bu kablo, dört adet tel içerir: bir çift veri hattı, bir tel güç hattı ve bir tel topraklama hattı. Bu kablo, bağlantı noktası ve cihaz arasında veri ve güç transferini sağlar.

3) Denetleyici: USB denetleyici, USB veri iletimini kontrol eden bir çip veya devre kartıdır. Bu denetleyici, cihazın bağlandığı bilgisayara veya diğer cihaza, cihazın veri aktarım kapasitesini ve özelliklerini tanımlar.

4) Cihaz: USB cihazı, bilgisayar veya diğer cihaza bağlanan cihazdır. Bu cihazlar, fareler, klavyeler, hoparlörler, sabit diskler, yazıcılar ve diğer birçok cihaz gibi farklı şekillerde olabilir.

Bir USB'nin nasıl çalıştığına gelince, bir cihazı USB bağlantı noktasına bağladığınızda, USB denetleyicisi öncelikle cihazın ne olduğunu tanımlar ve uygun sürücüleri yükler. Ardından, veri kablosu üzerinden veri ve güç aktarımı gerçekleştirilir. Cihaz ve bilgisayar arasında bir protokol takımı kullanılarak veri gönderilir ve alınır. Bu protokoller, cihazın özelliklerine bağlı olarak değişebilir.

Bu süreç sırasında, USB cihazı aynı zamanda bilgisayardan güç alır. USB'nin 5 voltluk güç kaynağı, cihazların çalışması için yeterli olmasa da, birçok düşük güç tüketen cihazın kullanılmasını sağlar.​

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Atlıhıyar hocam emeklerinize sağlık güzel yerleri vurgulamışsınız

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bunca zaman tak kullan gitmişim. Altında yatan ilginç şeyler var . Eline sağlık

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler :)

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Neredeyse hiç üşünmemiştim ama öğrendiğim iyi oldu agalarla sohbet esnasında bir kaç kez düşünmüştük sadece. İyi bari ben de onlara anlatırım 😎

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İnsan anatomisinden farksız yeminle, biz tak kullan yaparız altında bin bir türlü yapısı varmış ki sadece bir usb cihaz için için böyle bilgisayarın çalışma mantığını anlamak gerçekten emek ister, elinize emeğinize sağlık hocam.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
hocam her bi usb girişi olan şeyi çıkardığımda düşünürdüm aklıma gelirdi eline sağlık öğrenmiş olduk <3

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bilgilendirme için teşekkürler elinize sağlık bütün makaleyi okudum

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
güzel bir bilgilendirme teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
forumda gezinirken dikkatimi çekti teşekkürler bu güzel bilgi için

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
şu zamana kadar hiç düşünmemiştim ama öğrenmiş oldum. teşekükrler emeğiniz için

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Eline sağlık gayet acıklayıcı olmus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...