Jiletle alma eğer jiletle alırsan 1 kökten 2 kıl çıkmaya çalışacak yani bıyıkların daha sert olucak ve ne kadar dipten kesersen kes cildinde siyah bıyık izi olacak bu yüzden makineyle aldır.
Sakal veya bıyık çok sık ve gür değilse bi süre daha makine ile almaya devam et.
Emin ol kalın ve sık çıkmasından daha iyidir. Askerde çok çektim sakallardan hassas bir tenim olduğu için.
Merhabalar bıyıklarımı almam gerekiyor normalde makine ile alıyorum fakat şu an evde makine yok. Sizce berbere gidip makine ile kestireyim mi yoksa evde jilet ile mi alayım. Jilet ile aldığımda hızlı uzarsa diye uğraşmak istemiyorum. Tavsiyelerinize açığım.
Jilet vurursam hızlı uzar, gür çıkar diye bir muhabbet yok keramet jilette olsa babam hergün kafasını traşlardı o yüzden bu yönden sıkıntı yapma en temizi vur jileti surata kaymak gibi miss.
Jiletle alma eğer jiletle alırsan 1 kökten 2 kıl çıkmaya çalışacak yani bıyıkların daha sert olucak ve ne kadar dipten kesersen kes cildinde siyah bıyık izi olacak bu yüzden makineyle aldır.
Dipteki kıl kökü kalın olur, ucuna doğru incelerek gider.
Sen bu kılı jiletle dipten kalın olan yerden kesersen ertesi gün uzadığında kalın, sert bir şekilde uzucak, gözüne de gür bir sakal çıkıyormuş gibi gözükebilir halbuki sakal aynı sakal. “Yani 1 yerine 2 çıkmaz”
Makine ise dipten değil daha yatay kestiği için sakal kalın değilde ince şekilde uzucak buda ertesi günü uzadığında daha yumuşak daha az göze batacak ikisi arasındaki tek fark kesme biçimleri.