Üye
Dolar kuru yükseliyor enflasyon ona bağlı alım gücüde otomatikmen düşüyor yani siz ürünü ne kadar anlatsanızda adamın kafasına fiyat yatmadıığı sürece adam alamıyorMerhaba arkadaşlar, 14 yaşımda liseyi açığa çevirip dışardan hem okuyup hem çalıştım 23 yaşına kadar elde edebildiğim şey memlekette ki evi satıp 1 ev alabilmek oldu. Şu an dayım ile birlikte Optik-Lens işindeyiz. Çok şükür iyi kazanıyoruz ama artık boşa kürek çektiğimizi hissetmeye başladık eski heyecanla açmıyoruz artık dükkanı, eskisi gibi bütün cam türlerini anlatamıyoruz artık müşterilere. Hem müşterinin alım gücü azaldı hem de Esnafın toptancıdan mal alabilme gücü azaldı. Sonumuz nereye gidiyor?
asla kardeşim, sakın öyle birşey düşünmeailecek intiharın eşiğine geldik
Alım gücünün önemiBazen bakkala falan ekmek almaya gidiyorum böyle acıkıyorum, eskiden 2 demir para alırdım yanıma gider bakkaldan misler gibi 350 gr ekmek alır yarımını yer krallar gibi doyardım. Şimdi 10 lira alıyorum yanıma. Gidiyorum bakkala ekmekler 270gr. 3 ekmek 7.50 tl 1 ekmekle anca doyuyorum. Öyle bir dönemdeyiz ki telefonunu çıkar diyen cahil dayılar geleceğimi belirliyor ve bundan hiç mutlu değilim. Böyle cahil bir halka zor başka ülkeye kaçak yolla da olsa gitmek istiyorum en azından karnım doyar burdan çok kazan
30tlden başlıyor 35 milyara kadar cam var her hastalığa özel camlar var millet artık kendi hastalığına çare olan camı alamıyor çok kötü bir durumDolar kuru yükseliyor enflasyon ona bağlı alım gücüde otomatikmen düşüyor yani siz ürünü ne kadar anlatsanızda adamın kafasına fiyat yatmadıığı sürece adam alamıyor
Masallah kardesim Allah daha çok versinbende bıraktım 14 yasımda okulu calıstım kazandım suan 1 motorum ve 2 evim var kirayla geçiniyorum çok şükür
O kadar haklısın ki... Milletimizin zaten geçim gücü yok gibi birşey haliyle bu esnaflara da yansıyor uzun bi süre dükkanlar kapalıydı pandemi süreci vs derken insanlar bunalima depresyona girdi tembelliğe alıştı isteksizlik oluştu içinde heyecani arttiracak birşeyler yapmayı deneyin derimMerhaba arkadaşlar, 14 yaşımda liseyi açığa çevirip dışardan hem okuyup hem çalıştım 23 yaşına kadar elde edebildiğim şey memlekette ki evi satıp 1 ev alabilmek oldu. Şu an dayım ile birlikte Optik-Lens işindeyiz. Çok şükür iyi kazanıyoruz ama artık boşa kürek çektiğimizi hissetmeye başladık eski heyecanla açmıyoruz artık dükkanı, eskisi gibi bütün cam türlerini anlatamıyoruz artık müşterilere. Hem müşterinin alım gücü azaldı hem de Esnafın toptancıdan mal alabilme gücü azaldı. Sonumuz nereye gidiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?