Boşa kürek çektiğimizi hissediyoruz artık. Yalnız mıyız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
4 HİZMET YILI
valla çyle düşünceksin ama sonund aiyi bir yere gelicen merak etme çalış pes etme

Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Zor zamanlar, güçlü insanlar doğurur. Bu zamanları atlatabilirsek daha güçlü olabileceğimize inanıyorum. Yada kendimi suanlik öyle teselli ediyorum. Tavsiye ederim

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
bende bıraktım 14 yasımda okulu calıstım kazandım suan 1 motorum ve 2 evim var kirayla geçiniyorum çok şükür

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, 14 yaşımda liseyi açığa çevirip dışardan hem okuyup hem çalıştım 23 yaşına kadar elde edebildiğim şey memlekette ki evi satıp 1 ev alabilmek oldu. Şu an dayım ile birlikte Optik-Lens işindeyiz. Çok şükür iyi kazanıyoruz ama artık boşa kürek çektiğimizi hissetmeye başladık eski heyecanla açmıyoruz artık dükkanı, eskisi gibi bütün cam türlerini anlatamıyoruz artık müşterilere. Hem müşterinin alım gücü azaldı hem de Esnafın toptancıdan mal alabilme gücü azaldı. Sonumuz nereye gidiyor?
Dolar kuru yükseliyor enflasyon ona bağlı alım gücüde otomatikmen düşüyor yani siz ürünü ne kadar anlatsanızda adamın kafasına fiyat yatmadıığı sürece adam alamıyor

ALIKKAN
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bazen bakkala falan ekmek almaya gidiyorum böyle acıkıyorum, eskiden 2 demir para alırdım yanıma gider bakkaldan misler gibi 350 gr ekmek alır yarımını yer krallar gibi doyardım. Şimdi 10 lira alıyorum yanıma. Gidiyorum bakkala ekmekler 270gr. 3 ekmek 7.50 tl 1 ekmekle anca doyuyorum. Öyle bir dönemdeyiz ki telefonunu çıkar diyen cahil dayılar geleceğimi belirliyor ve bundan hiç mutlu değilim. Böyle cahil bir halka zor başka ülkeye kaçak yolla da olsa gitmek istiyorum en azından karnım doyar burdan çok kazan
Alım gücünün önemi
Dolar kuru yükseliyor enflasyon ona bağlı alım gücüde otomatikmen düşüyor yani siz ürünü ne kadar anlatsanızda adamın kafasına fiyat yatmadıığı sürece adam alamıyor
30tlden başlıyor 35 milyara kadar cam var her hastalığa özel camlar var millet artık kendi hastalığına çare olan camı alamıyor çok kötü bir durum
bende bıraktım 14 yasımda okulu calıstım kazandım suan 1 motorum ve 2 evim var kirayla geçiniyorum çok şükür
Masallah kardesim Allah daha çok versin

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Ülkedeki olaylar herkesi etkiliyor alım satım tarzı şeyler dolar olmuş 11 TL ister istemez herkese vuruyor dostum banada aynısı oluyor önceden hayat varmış da ben kıymet bilemedim köyde sülalemizle toplanıp sabah kahvaltıları vs.. şimdi kimse yok köşesine çekildi önceden herkes hediye alırdı yazları şimdi kimse yok para para para artık milletin ağızı aç kokuyor herkesin başka bir sıkıntıları var

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hazırlıkda fakülte birincisi oldum. 1.Sınıfı 3.82 ile bitirip bölüm sınıf ve fakülte birincisi oldum. Hali hazırda referanslarım var fakat hiçbir yerden burs alamadım. Ailemin maddi durumu iyi fakat onlardan herhangi bir para yardımı almıyorum alamıyorum. Devletin verdiği 650 TL geri ödemeli krediyle geçiniyorum. Haftasonları günübirlik iş olursa (ev nakli-inşaat malzeme indir bindir) çalışıyorum. Hayat benim için enteresan gidiyor. Sonum ne olacak bir fikrim yok. 2.70 ortalama alan arkadaşım (farklı şehir farklı bölüm farklı üniversite) aylık 500 TL burs alıyor. Yazmadığım şirket yazmadığım ünlü kalmadı birisi de çıkıp aylık 100 dahi burs vermedi. Paraya muhtacım ama acımdan da ölmüyorum. Tek içime dert olan başarılı insanları görmemeleri destek olmamaları. Bu da beni umutsuzluğa itiyor

Grazie dai forza ferrari!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
tr den kaçış planına başla

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
her insan farklıdır hocam sen böyle hayat kurmuşsun başka insanda üniverste okuyup büyük adam olmak istiyordur daha büyük şirketlerde çalışmak istiyordur

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Abi o kadar boş geliyor ki herşey aile baskısı mı dersin okulda arkadaşların seni sevmemesi mi ne bileyim ya asırı sıkıcı hiç bi amacım yok hiç bişeyi takmıyorum hiç bişeye gülemiyorum yapcak bişi yok

⇆  ◁  ❚❚  ▷  ↻
Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
knk üni sondayım işkurdan geliyor ediyorlar adamlar bizlerle dalga geçiyor resmen artık diploma değil cevre işe sokturuyor

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sonumuz hiç iyi yerlere gitmiyor brom

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
hep kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz
bir savaştayız ne baştayız ne de sondayız

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
sonumuz bom bok bir yere çıkıyor tam olarak tünelin ucu belli olmasada

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, 14 yaşımda liseyi açığa çevirip dışardan hem okuyup hem çalıştım 23 yaşına kadar elde edebildiğim şey memlekette ki evi satıp 1 ev alabilmek oldu. Şu an dayım ile birlikte Optik-Lens işindeyiz. Çok şükür iyi kazanıyoruz ama artık boşa kürek çektiğimizi hissetmeye başladık eski heyecanla açmıyoruz artık dükkanı, eskisi gibi bütün cam türlerini anlatamıyoruz artık müşterilere. Hem müşterinin alım gücü azaldı hem de Esnafın toptancıdan mal alabilme gücü azaldı. Sonumuz nereye gidiyor?
O kadar haklısın ki... Milletimizin zaten geçim gücü yok gibi birşey haliyle bu esnaflara da yansıyor uzun bi süre dükkanlar kapalıydı pandemi süreci vs derken insanlar bunalima depresyona girdi tembelliğe alıştı isteksizlik oluştu içinde heyecani arttiracak birşeyler yapmayı deneyin derim

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Reis sadece sen değil genel olarak tüm esnaflar artık aynı sorunda. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ekonomi biraz düzelse insanların da tekrar yüzü gülmeye başlar

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Siyaset yapmak gibi olmasın ama millet ten çala çala insanlığı zor duruma soktular allah sonumuzu hayır etsin

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bir sonraki hayatta diyelim mi o zaman? :stressedoutftw:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...