Brezilya Yüksek Mahkemesi, Telegram ve Google Yöneticileri Hakkında Soruşturma Başlattı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
:resim:

2023-05-13 18_09_44-gavel-16795687193x2.png (510×340) - Opera.jpg

:yazı:

Brezilya Yüksek Mahkemesi, sosyal mesajlaşma hizmeti Telegram ve Alphabet Inc'in Google şirketinin, bir internet düzenlemesi tasarısını eleştiren bir kampanyadan sorumlu yöneticileri hakkında bir soruşturma başlatılmasını emretti.

Yargıç Alexandre de Moraes'in, Temsilciler Meclisi Başkanı Arthur Lira'nın talebi üzerine bir soruşturma açma kararı, teknoloji şirketlerinin platformlarında tasarıya karşı kampanya yürütmesinin ardından geldi. Mahkeme kararları doğrultusunda daha sonra bu gönderiler kaldırıldı.

Yargıç Moraes, federal polise soruşturmayı yürütmek için 60 gün süre verdi ve şirketlerdeki "haksız kampanya"dan sorumlu olan tüm kişilerin tespit edilmesini ve ifadelerinin alınmasını emretti.

Lira'nın talebinde, teknoloji şirketlerinin "pazarın egemen konumunu kullanarak, bilgi kirliliği, manipülasyon ve sindirme gibi her türlü hileye başvurarak ahlaki olmayan bir kampanya" yürüttüğünü belirtti.

Google konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, Telegram ise yorum talebine cevap vermedi.

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
abi ben anlamadım

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Brezilya yüksek mahkemesi'nin telegram ve google şirketlerinin internet düzenlemesi tasarısını eleştiren bir kampanyadan sorumlu yöneticileri hakkında soruşturma başlatması internet şirketlerinin nasıl faaliyet göstermesi gerektiği konusunda ortaya çıkan tartışmaların bir yansımasıdır diye düşünüyorum

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Konuyu okursanız anlarsınız arkadaşlar.

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Ben saçmalık olduğunu düşünüyorum google global bir şirket pek bir sonuç alabileceklerini sanmıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI

Brezilya Yüksek Mahkemesi, sosyal mesajlaşma hizmeti Telegram ve Alphabet Inc'in Google şirketinin, bir internet düzenlemesi tasarısını eleştiren bir kampanyadan sorumlu yöneticileri hakkında bir soruşturma başlatılmasını emretti.

Yargıç Alexandre de Moraes'in, Temsilciler Meclisi Başkanı Arthur Lira'nın talebi üzerine bir soruşturma açma kararı, teknoloji şirketlerinin platformlarında tasarıya karşı kampanya yürütmesinin ardından geldi. Mahkeme kararları doğrultusunda daha sonra bu gönderiler kaldırıldı.

Yargıç Moraes, federal polise soruşturmayı yürütmek için 60 gün süre verdi ve şirketlerdeki "haksız kampanya"dan sorumlu olan tüm kişilerin tespit edilmesini ve ifadelerinin alınmasını emretti.

Lira'nın talebinde, teknoloji şirketlerinin "pazarın egemen konumunu kullanarak, bilgi kirliliği, manipülasyon ve sindirme gibi her türlü hileye başvurarak ahlaki olmayan bir kampanya" yürüttüğünü belirtti.

Google konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, Telegram ise yorum talebine cevap vermedi.
ne alaka olum ya

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI

bizim ülkeden iyi en azından bizim ülke mahkemesi çok sıkıntılı :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...