Bu ben miyim düşüncesi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Yatarken düşünmemeye çalışıyordum, ama birden bedenimi yönetmenin ve kafamdaki sesleri kontrol etmenin zorluğunu hissettim. "Bu beden benim mi? Nasıl düşünüyorum? Hayatta yaşıyorum" gibi düşünceler içinde kaybolduğumu fark ettim. Bu düşüncelerin garip olduğunu hissettim. Acaba bu duygunun bir ismi var mı? Araştırmak isterim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Winchester
Donator
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Aynı durumları düşündüğüm zaman panik atak geçiriyorum ve panik atağımın sebebi bu düşüncelerin yanı sıra "bedenime yabancılaşma" olarak nitelendiriyor psikoloğum belki burdan yürüyüp bir araştırma yapabilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Aynada yansıyan bir çift göz, tanıdık ama bir o kadar yabancı. Kendi içimde gezinen bir yabancıyım belki de. Beni ben yapan ne? Sesim mi, gölgem mi? Yansıyanın ötesinde, ardımda bıraktığım izlerde mi saklı cevabım? Sessiz sorular, cevapsız aynalarda…

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
bu duygunun insandan insana göre nasıl konumlandıgı göre hocam değişir

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI

Varoluşsal Kriz

• Hayatın anlamı, kimlik ve varlık üzerine sorgulamalar yaşandığında ortaya çıkar. Bu, bireyin yaşamına dair derin bir inceleme ve sorgulama dönemidir.

2. Derealizasyon

• Gerçeklikten kopma hissi olarak tanımlanır. Birey, çevresindeki nesnelerin veya durumların gerçek olmadığını düşünür. Bu his, genellikle kaygı, stres veya travma sonrası ortaya çıkabilir.
ikisinden biri tam çözemedim ama 1 daha olası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...