Süper Üye
Hocam yakağan böyle yapar mı ya yakağan bildiğim normal sinek gibi ısırır kızartır.Bu bir böcek ısırığı veya isilik deniliyor ondan. Bu böceğe bizim buralarda yakağan( gerçek adı tatarcık) diyorlar. İsilik ise ter kanalarının tıkanması sonucunda oluşan bir kaç çeşit cilt döküntüsüne verilen ortak isimdir. İsiliğin oluşma sebeplerinden en başlıcası Çok kalın giyinmek ya da geceleri elektrikli battaniye altında uyumak uzun süreli aşırı ısınmaya ve dolayısıyla isiliğe neden olabilir. Tropik iklimlerde veya yaz döneminde görülen sıcak ve nemli havalarda isilik oluşabilir. Miliaria(Miliaria crystallina, en sık görülen ve en hafif isilik tipidir) rubra sıcak veya nemli koşullarda ortaya çıkar. Bu tip isiliğin belirtileri arasında kaşıntı, batma ve karıncalanma hissi, ciltte kırmızı yumrular, etkilenen bölgede terleme olmaması ile terin cilt yüzeyine ulaşamaması nedeniyle ciltte iltihaplanma görülmesi sayılmaktadır.
İsiliğin tedavisi ise
İsiliğin daha hafif türleri için isilik görülen bölgeyi serin ve temiz tutmak, aynı zamanda da aşırı ısınmayı önlemek bu iyileşme sürecini hızlandırabilir. Normal şartlar altında cildin soğumasıyla birlikte isilik hızla temizlenir.
Bununla birlikte daha şiddetli ve ağır isilik vakalarında hem rahatsızlığı gidermek, hem de olası komplikasyonları önlemek için topikal tedavilere yani merhemlere başvurmak gerekli olabilir. Diyeceklerim bu kadar çok geçmiş olsun.
knk 7 gündür iğne hap vurduruyom cildiye sıra yok alamıyorum 2 tane iğneyi karıştırıyo vuruyoknk alerji oldugu çok belli üzerine tüylü kazak giyme bendede var diye söylüyorum
elimde değil bekanka kardeşimdede vardı kasıma kendi kendine geçti
en yakın sağlık ocağına git el kremi falan versin g.o kralknk 7 gündür iğne hap vurduruyom cildiye sıra yok alamıyorum 2 tane iğneyi karıştırıyo vuruyo
Post automatically merged:
elimde değil be
hangi kremi kulanıyordu knkkuzenımde vardı kardesım kasıma sakına ve kremlerı düzenli kullan bi süre sonra gecıyor
verdi zatende iğne kremden daha etkili dedi sağlık ocağındaki doktor her gün iğne ve hap alıyom knk doktorun dedi cildiye görünmen lazımen yakın sağlık ocağına git el kremi falan versin g.o kral
emin misin knk bu olduğunaBu bir böcek ısırığı veya isilik deniliyor ondan. Bu böceğe bizim buralarda yakağan( gerçek adı tatarcık) diyorlar. İsilik ise ter kanalarının tıkanması sonucunda oluşan bir kaç çeşit cilt döküntüsüne verilen ortak isimdir. İsiliğin oluşma sebeplerinden en başlıcası Çok kalın giyinmek ya da geceleri elektrikli battaniye altında uyumak uzun süreli aşırı ısınmaya ve dolayısıyla isiliğe neden olabilir. Tropik iklimlerde veya yaz döneminde görülen sıcak ve nemli havalarda isilik oluşabilir. Miliaria(Miliaria crystallina, en sık görülen ve en hafif isilik tipidir) rubra sıcak veya nemli koşullarda ortaya çıkar. Bu tip isiliğin belirtileri arasında kaşıntı, batma ve karıncalanma hissi, ciltte kırmızı yumrular, etkilenen bölgede terleme olmaması ile terin cilt yüzeyine ulaşamaması nedeniyle ciltte iltihaplanma görülmesi sayılmaktadır.
İsiliğin tedavisi ise
İsiliğin daha hafif türleri için isilik görülen bölgeyi serin ve temiz tutmak, aynı zamanda da aşırı ısınmayı önlemek bu iyileşme sürecini hızlandırabilir. Normal şartlar altında cildin soğumasıyla birlikte isilik hızla temizlenir.
Bununla birlikte daha şiddetli ve ağır isilik vakalarında hem rahatsızlığı gidermek, hem de olası komplikasyonları önlemek için topikal tedavilere yani merhemlere başvurmak gerekli olabilir. Diyeceklerim bu kadar çok geçmiş olsun.
kaşınmadan duramıyorum knk cok zorkuzenımde vardı kardesım kasıma sakına ve kremlerı düzenli kullan bi süre sonra gecıyor
turuncu bi kremdi ismini bilmiyorumhangi kremi kulanıyordu knk
verdi zatende iğne kremden daha etkili dedi sağlık ocağındaki doktor her gün iğne ve hap alıyom knk doktorun dedi cildiye görünmen lazım
emin misin knk bu olduğuna
Etrafımda bu olayları yaşayan çok gördüm, bende yaşamıştım aynı durumdaydım. Neyseki atlattım.hangi kremi kulanıyordu knk
verdi zatende iğne kremden daha etkili dedi sağlık ocağındaki doktor her gün iğne ve hap alıyom knk doktorun dedi cildiye görünmen lazım
emin misin knk bu olduğuna
kaşınmadan duramıyorum knk cok zor
deneyecem bakalım kaşınmadan duracam mecbur knk cok kötü yaturuncu bi kremdi ismini bilmiyorum
nasıl atlatırım knk cok kötüyüm doğal yöntem söyleseneEtrafımda bu olayları yaşayan çok gördüm, bende yaşamıştım aynı durumdaydım. Neyseki atlattım.
allah yardımcın olsun kardesımdeneyecem bakalım kaşınmadan duracam mecbur knk cok kötü ya
nasıl atlatırım knk cok kötüyüm doğal yöntem söylesene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?