Bu yasal mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Diyelim ki Trendyol’dan 100tl ye bir ürün gördük ve o ürünün resimini açıklamasını vs. Her şeyi alıp birebir olarak dolap uygulamasına 150tl den koyduk. Bize sipariş gelince de Trendyol dan ürünü sipariş edip adrese bizden sipariş veren kişinin adresini yazdık. Bu bana çok mantıklı geldi ama legal mi veya legal se de sorun yaratır mı ne gibi sorunlar olur yapanınız veya bileniniz var mıdır?

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
öyle yapan cok insan var bir problem olucagını sanmıyorum ki Dropshipping deniyor buna

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama adam ürünü iptal ederse o sıkıntı :D

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
hocam dediğiniz işlem zaten dropshiping bunu apiler ile bağlayıp da yapabiliyorsun önemli olan ürünü satabilmek bi pazar oluşturabilmek

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
dropshippingi keşfeden ilk insan .d
şaka bi yana dediğiniz yöntem çokda yasal degil sonucta bir nevi vergi kacakciligina giriyo biryerden sonra ayrıca amazon gibi bazı şirketler bunları fark ettikten sonra paypal hesabıda dahil olmak üzere perma kapatılıyor ama alibaba'dan ucuza çok alıp pahalıza öz satmak isterseniz sürüm kazancı size yetmeyecek bazı ürünler içinde zarara bile girebilirsiniz. şahsen çok önermem çok da bir geliri yok tiktokda işte aylık 50k dolar kazandıran yöntemimi 100tllik kitabımdan öğrenebilirsiniz diyenlerin gazına gelip dropshippinge başlayan her 100 insandan sadece 3ü başarılı olabiliyor oda şans faktörü ile

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Yasal ama şu devirde pek başarılı olabilecek bir yöntem olduğunu düşünmüyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Dropshipping deniyor hocam o dediğinize. Türkiyede bu işe engel olacak herhangi bir yasa veya kanun yok fakat haksız kazanç elde etmiş sayılıyorsunuz ve bu fark edilirse şayet sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yasal hatta bu işin bir adı bile var dropshipping diye

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum bir sıkintı çikmaz etrafimda bu yöntemle ucuz alıp kar sistemi ile dolap uygulamasinda satan var cezası olacak olsa ticaret bakanlığı engel koyardı tabi senin de ürununü makul fiyattan satışa koymalısın

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Kanka vergi nasıl öldeyeceksin peki yasal değil tabikide

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Kanka illaki bi problem olur yani senin bi dükkanın var düşün satış yapıyosun senin ürününü fotoğrafını çekiyorum 100 lira fazlaya başkasına satıyorum İllaki yasal yollara başvurmazmısın benim için?

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kanka illaki bi problem olur yani senin bi dükkanın var düşün satış yapıyosun senin ürününü fotoğrafını çekiyorum 100 lira fazlaya başkasına satıyorum İllaki yasal yollara başvurmazmısın benim için?
kişi ürününü diyelim ki 100 liraya satışa koymuş. ben bunu 100 liraya alıp 150 liraya satınca kişi için neden sıkıntı olsun ki? ben ona istediği miktardaki parayı verdim ve ürünü satın aldım sonuçta.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
kişi ürününü diyelim ki 100 liraya satışa koymuş. ben bunu 100 liraya alıp 150 liraya satınca kişi için neden sıkıntı olsun ki? ben ona istediği miktardaki parayı verdim ve ürünü satın aldım sonuçta.
Kanka senin dediğine ticaret denir haklısın yapabilirsin ama bi kurumsal yerden alıp bunu bir iş yani para kazandırmaya sürümden devam ettirmeye çalışırsan ozaman sıkıntı olur zaten

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yapılan bir şey bu, bu yüzden sıkıntı çıkmaz diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
bu olayı yapan var diye biliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...