Büyüdükçe zaman daha mı hızlı geçer?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bugün pazartesi, haftasonuna çok var derken birden perşembe gününde buluyorsun kendini
Çocukken tam tersine zaman çok yavaş geçiyor ve asla ölmeyecek gibi hissediyordum.
Boş bir günün sonunda günün nasıl geçtiğini anlayamazken dopdolu bir günün sonunda insanda
zaman anlamında bir doygunluk hissi oluşuyor. sanırım mesele dakikaları doldurabilmekte.
mesela bugün zamanın çoğunu okulda arkadaşlarımla geçirdim okuldan sonra gezip eğlendik ve zaman gayet yeterli ve yavaştı.
lütfen dakikaları doldurmaya çalışın sürekli aynı şeyleri yapmayın.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Zamanın çabuk geçtiğini 10 yıl öncesini düşündüğün zaman anlıyorsun, 10 yıl önce sanki dündü diyorsun. Önemli olan anı biriktirmek zaman hızlı veya yavaş bir şekilde geçiyor.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bugün pazartesi, haftasonuna çok var derken birden perşembe gününde buluyorsun kendini
Çocukken tam tersine zaman çok yavaş geçiyor ve asla ölmeyecek gibi hissediyordum.
Boş bir günün sonunda günün nasıl geçtiğini anlayamazken dopdolu bir günün sonunda insanda
zaman anlamında bir doygunluk hissi oluşuyor. sanırım mesele dakikaları doldurabilmekte.
mesela bugün zamanın çoğunu okulda arkadaşlarımla geçirdim okuldan sonra gezip eğlendik ve zaman gayet yeterli ve yavaştı.
Çoçukken zamanlarımız daha dolu geçiyordu şimdi hep aynı şeyleri yapıyoruz ondan olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Peygamberimiz (a.s.m.) buyurdu ki:

"Kıyamet yaklaştığında zamanın akışı hızlanır; sene, ay gibi; ay, hafta gibi olur. Cumadan cumaya olan vakit de hurma dalının yaprakları ile birlikte ateşte yanması gibi kısalır.''

sebebi bu da olabilir :)

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
1 yılım 1 ay 1 ayım 1 gün gibi gelmeye başladı artık monotonlaşan hayatımız her gün aynı şeyleri yapmaktan çok hızlı geçiyor

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
seni hissediyorum dostum aynı şey bana da oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
25 yaşındayım 15 yaşımı dün gibi hatırlıyorum cebimizde para yoktu ama mutluyduk akşam ezanında eve giderdik ama dolu dolu yaşardık. Şuan yoğun bir iş hayatım var sabah kalkıyorum bilgisayar başındayım kafamı kaldırıyorum akşam 10 oluyor. Hayat telaşı maalesef. Bir süre sonra monotonlaşıyoruz yoğun iş hayatından. Mesela 3 hafta önce beslediğim köpeğimin aşısını yaptırmıştım dün veterineri aradı aşısı geldi diye ben geçen hafta yaptırdık ya dedim. Orada anladım 3 haftanın 1 hafta gibi geçtiğini. Yaşlanıyoruz be. Hayattan keyif almak lazım..

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
zaman, soyut gibi olsa da aziz bir varlık. Zamanın rengini değiştiren insan, çeşitlendiren ve zenginleştiren de insan.
Zaman eleği çok güçlüdür. Bugün çok önde görünenler yarın belki de hiç anılmayabilirler. Zaman en belirleyici olanı. Zaman, en adil olanı.

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
25 yaşındayım 15 yaşımı dün gibi hatırlıyorum cebimizde para yoktu ama mutluyduk akşam ezanında eve giderdik ama dolu dolu yaşardık. Şuan yoğun bir iş hayatım var sabah kalkıyorum bilgisayar başındayım kafamı kaldırıyorum akşam 10 oluyor. Hayat telaşı maalesef. Bir süre sonra monotonlaşıyoruz yoğun iş hayatından. Mesela 3 hafta önce beslediğim köpeğimin aşısını yaptırmıştım dün veterineri aradı aşısı geldi diye ben geçen hafta yaptırdık ya dedim. Orada anladım 3 haftanın 1 hafta gibi geçtiğini. Yaşlanıyoruz be. Hayattan keyif almak lazım..
cebimizde para yoktu ama sanki daha zengindim o zamanlar şuan varda ne oluyor çok güzel bi yazı duygulandırdı

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
çok eskiden bununla ilgili şöyle bir şey okumuştum:
Bir daire hayal et ve ortaokulda gördüğümüz matematikteki kesirleri düşün, mesela 1 yaşındasın, 1 yıl boyunca hayattaydın, hayatının tamamı sadece 1 yıl yani bütün daire, sonra 2 yaşını doldurdun, artık iki yıldır hayattasın ve daireyi naptık 2 parçaya ayırdık, 3-5-10-20 yaşını doldurduğunu düşünelim, 20 yıldır hayattasın bu sefer noldu 19-20 yaş aralığındaki 1 yıl çok küçük bir dilim oldu, hayatta böyle işte daha uzun yaşadıkça dilimler gittikçe küçülüyor bu yüzden ileri yaşlarda zaman daha hızlı geçiyormuş algısı oluşuyor

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
çok eskiden bununla ilgili şöyle bir şey okumuştum:
Bir daire hayal et ve ortaokulda gördüğümüz matematikteki kesirleri düşün, mesela 1 yaşındasın, 1 yıl boyunca hayattaydın, hayatının tamamı sadece 1 yıl yani bütün daire, sonra 2 yaşını doldurdun, artık iki yıldır hayattasın ve daireyi naptık 2 parçaya ayırdık, 3-5-10-20 yaşını doldurduğunu düşünelim, 20 yıldır hayattasın bu sefer noldu 19-20 yaş aralığındaki 1 yıl çok küçük bir dilim oldu, hayatta böyle işte daha uzun yaşadıkça dilimler gittikçe küçülüyor bu yüzden ileri yaşlarda zaman daha hızlı geçiyormuş algısı oluşuyor
felaket bi tespit bu arada he yaşımızı oran gibi düşnürsek sürekli oran artıyor 1 yıl hep sabit harika

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Gerçekten merak edenler için evrim ağacının güzel bir videosu var kalan zamanınız hızlanarak daralıyor diye az çok fikir sahibi olmak isteyenler izleyebilir.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
çocukken herşeye sahiptik her şeyden kastım arkdaşlık çevre komşu vs bi kapının önüne çıkıyordun herkes kaleyi kurmuş futbol oynardık bilye taso vs okul çıkışı direk counter strike giderdik o zamanlar çok iyiydi şimdi herkes telefon int oynayarak zamanını geçiriyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yaş aldıkça insan büyüklerinin dediği bak bu zamanlar bir daha gelmeyecek sözlerinin ne kadar yerinde ve doğru olduğunu anlıyor malesef. yaş ilerledikçe problemlerimiz büyüyor, çalışmak, okumak vs. dedikçe zaman algımız iyice küçülüyor ve her seferinde eskiden ne güzel demeye başlıyoruz.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bana göre anlık olarak yaşadığımız süreci düşündüğümüzde yavaş geliyor fakat geçmiş zamana baktığımızda örneğin 10-11 yaşlarımızı, zamanın aşırı hızlı geçtiğini hissediyorum. Daha dünmüş gibi gelen wolftü de kutu açarken gelen mutluluk hissini dahi hatırlayabiliyorum fakat aradan 6-7 yıl geçmiş.

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Çocukken çok şey yapıyoruz düşünüyoruz benim çocukluğum çok hızlı geçti büyüyünce daha yavaş geçiyor bence

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Benim mutlu olduğum gün hızlı geçiyor hep ama mutsuzsam yorgunsam yavaş geçiyor

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
zaman çok çabuk geçiyor işe gidiyorsun 8 saat Eşek gibi çalışıyoruz zamanı geri almak istesem çocukluğumu zamanla gitmek isterdim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...