Büyüdükçe zaman daha mı hızlı geçer?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
I think yes, but it feels even faster because we have something to do, so that time feels even faster

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
hemde cok hızlı onceden bana derlerdi yasınızın kıymetını bılın dıye bılemedık 20 den 29 a nasıl geldım hatırlamıyorum bıle

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
keşke hep cocuk kalabilsek insan büyüdükçe zaman değil dertler tasalar daha da hızlı geliyor üzerine,her yasın kendine göre güzelliği var elbet ama her zaman da güzel olmuyor

Nam ı Değer İsviçre Çakısı
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
büyüdükçe zaman geçmiyor kanka sabah veya öğlen kalk derse git gel gün bitsin diye yalvadığım zamanlar oluyor ama küçükken gün direkt bitiyordu ne ara büyüdüm bilmiyorum bile

Im XENOMORPH
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
çalışan adamın zamanı hızlı geçer :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
19 dan sonra hızlı geçmeye başladı hissediyorum daha da yaşlandıkça daha hızlı geçecek gibi.
Meşgalen çok olduğu için hızlı geliyor sanırım.

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kankam, ben hep hayallerimi düşünüp duruyorum ve zaman benim için o an hızlı gibi ama hayallerime ulaşmaya çalışdığımda zaman o kadar yavaşlıyor ki sanki 1 gün 3 günmüş gibi geliyor ben böyle hissediyorum.

Üye
3 HİZMET YILI
Bugün pazartesi, haftasonuna çok var derken birden perşembe gününde buluyorsun kendini
Çocukken tam tersine zaman çok yavaş geçiyor ve asla ölmeyecek gibi hissediyordum.
Boş bir günün sonunda günün nasıl geçtiğini anlayamazken dopdolu bir günün sonunda insanda
zaman anlamında bir doygunluk hissi oluşuyor. sanırım mesele dakikaları doldurabilmekte.
mesela bugün zamanın çoğunu okulda arkadaşlarımla geçirdim okuldan sonra gezip eğlendik ve zaman gayet yeterli ve yavaştı.
lütfen dakikaları doldurmaya çalışın sürekli aynı şeyleri yapmayın.
Haklısın DOstum
Post automatically merged:

19 dan sonra hızlı geçmeye başladı hissediyorum daha da yaşlandıkça daha hızlı geçecek gibi.
Meşgalen çok olduğu için hızlı geliyor sanırım.
Aynen öyle katılıyorum sana
Post automatically merged:

:)

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bilimsel olarak açıklamsı şöyle: Küçükken, beynimiz her şeyi çok hızlı işliyor, çünkü bir dolu yeni bilgiyle karşılaşıyoruz. Beyindeki bu süper uyarılma hali, fiziksel olarak akan zamanı çok daha yakından deneyimlememizi sağlıyor. Büyüdükçe, beynin uyarımı azalmaya başlıyor. Çünkü tanıdığımız yüzlere bakıyoruz, tanıdığımız mekanlarda ömrümüzü geçiriyoruz, aşina olduğumuz işler yapıyoruz. Bu sırada beyin, adeta küçük küçük uyuklayabiliyor. Bu da, iki farkındalık arası zamanın çok hızlı aktığını düşünmemize neden oluyor.

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Kanka bence tam tersi çünkü ben 0 10 yaş aralığımı hiç hatırlamıyorum şimdi 21 yaşındayım ve zaman çok ama çok yavaş akıyormuş gibi hissediyorum çocukluğum sanki 1 gecede geçmiş gibi hiçbirşeyi hatırlamıyorum o kadar hızlı geçtiki bence büyüdükçe zmaan daha yavaş akıyor.. keşke hızlı aksa bir an önce ölsem... :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...