c# aynı anda 2 kere çalıştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar,

Yapmak istediğim şey 2 while kod bloğunun aynı anda çalışması, 1. döngünün bitmesi beklenmeden diğer bloğu çalıştırmam lazım yani kısaca aynı anda 2 while döngüsünün işlem yapmasını istiyorum.

Butona 2 defa basmadan bu sorunu çözebilir miyim?

Son olarakta, bu 2 döngü ortak bir labelin değerini birer birer arttırarak her 15 işlemde duracak (15'in katları) ve Messagebox çıkacak. Messagebox manuel ya da otomatik olarak kapanınca bu işlem sürekli devam edecek.

var mı işin içinden çıkabilecek :)

Üye
6 HİZMET YILI
thread ı bi araştırın
Teşekkürler ilk sorunum çözüldü :) Peki en sağlıklı şekilde 15 ve katlarına gelindiğinde nasıl messagebox gösterebilirim?

tek while olduğunda sorunsuz messagebox gösterebiliyorum. 2 while olduğunda bazen 16 ya geçiş yapıyor ve gözükmüyor. Tam 15 ve katlarında durdurabilir miyim?

CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
Teşekkürler ilk sorunum çözüldü :) Peki en sağlıklı şekilde 15 ve katlarına gelindiğinde nasıl messagebox gösterebilirim?

tek while olduğunda sorunsuz messagebox gösterebiliyorum. 2 while olduğunda bazen 16 ya geçiş yapıyor ve gözükmüyor. Tam 15 ve katlarında durdurabilir miyim?

"Do" döngülerini bi araştırın.

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI

Bi tane degisken olustur dongude surekli artir donguye sart olarak dongu 15 ten buyukse islem yaptir sonra degiskeni sifirla

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
thread ı bi araştırın
"Do" döngülerini bi araştırın.
mademyday

çözebildin mi, örnek lazım mı?

Üye
6 HİZMET YILI
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar :)

Normalde PHP ile projeler geliştiriyorum. Mantık aynı ama c# ile geliştirdiğim projede birden çok while işi olduğu için olayı tam çözemedim.

do while aradığım yapı gibi. Tam deneme fırsatım olmadı. Üzerine biraz daha düşmem gerek sanırım.

label değeri her 15 değerde bir olacak şekilde bütün while işlemlerinin durması ve benim istediğim kod bloğunun dönmesi gerek. Daha sonra istediğim kod bloğu tamamlandığında bu işlem sürekli tekrar edecek. Bu arada her while döngüsünün en altında altında yani döngü bitiminde label değeri bir artıyor.

Örnek bir mantık paylaşılırsa çözümü hızlandırabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar :)

Normalde PHP ile projeler geliştiriyorum. Mantık aynı ama c# ile geliştirdiğim projede birden çok while işi olduğu için olayı tam çözemedim.

do while aradığım yapı gibi. Tam deneme fırsatım olmadı. Üzerine biraz daha düşmem gerek sanırım.

label değeri her 15 değerde bir olacak şekilde bütün while işlemlerinin durması ve benim istediğim kod bloğunun dönmesi gerek. Daha sonra istediğim kod bloğu tamamlandığında bu işlem sürekli tekrar edecek. Bu arada her while döngüsünün en altında altında yani döngü bitiminde label değeri bir artıyor.

Örnek bir mantık paylaşılırsa çözümü hızlandırabilir.

Kronometre gibi yani
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

DoctorHeal
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
switch (MessageBox.Show("Merhaba", "Selamlama", MessageBoxButtons.AbortRetryIgnore, MessageBoxIcon.Information)) { case DialogResult.Abort: // Abort butonuna basıldığında yapılacak işlemler break; case DialogResult.Retry: // Retry butonuna basıldığında yapılacak işlemler break; case DialogResult.Ignore: // Ignore

böyle dene

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
thread olayı ile sorun çözülür kolay gelsin.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Çoklu işlemci kullanımı veya döngülerle yapabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...