C# Basit Kodlama - Örnek Yapma ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Sorumuz = for , do while döngülerini Kullanarak Ayrı 10 elemanlı int ve string türünde dizi oluşturup içini doldurup ekrana yazdırın.

Yapabilen Arkadaşları Alalım Buraya Lütfen :=) Yapabilenler ve Yapmayı Deniyenler İçin şimdiden teşekkür ederim :)

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Özelden daha detaylı yazar mısın. For döngüsü ile 10 sayısına kadar artarak, sayan bir çıktı mı istiyorsun. Tam olarak anlayamadım.

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Basit bişi aslında Özeleden halledemediysenz yardımcı olayım .
Yazdığım gibi: For döngüsü ile 10 sayısına kadar artarak bir çıktı istiyor sanmıştım ama do while ile beraber yardımcı olamamıştım ne yazık ki. Hala ihtiyacı var mı bilmiyorum. Büyük ihtimal ödev için veya öğrenim için istemişti. İhtiyacı olacağını sanmıyorum artık. Yine de özelden yazabilirsin; belki ihtiyacı vardır hala.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Öncelikle consol uygulaması oluştur dizilerini tipleriyle beraber tanımla. Ardından istediğin döngüleri birer kez arttırarak yazdır. Yazdırırken değişken tipine dikkat et

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Aslında biraz kolay bir soru sormuşsun
int [ ] sayilar ; // diziyi tanımladık
sayilar = new int [6]; // elaman sayısını belirledik
Random r = new Random(); // random nesnesini oluşturduk
for (int i = 0; i < sayilar.length; i++)
{ //değer atamak için döngü oluşturuldu.
do { // ilk seferde kontrolsüz girmesi için do-while döngüsünü seçtik
sayilar=r.nextInt(49)+1; // random sayıyı atadık }
while (sayilar.equals(sayilar)); // atanan sayı dizi içinde bulunmadığında döngüden çıktık } for (int i = 0; i < sayilar.length; i++) { // sayıları yazdırdık
System.out.print(sayilar + "-"); }
Demek istediğini doğru anladığımı düşünerek 50 sayı arasından rastgele 5 sayı üreten bir program kodu bu şekilde oluyor :)

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
First of all, create a consol application define the arrays with their types. Then print the loops you want by increasing them once. Pay attention to the type of variable when printing

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...