C++ C# farkı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Dostlar ben programlama öğrenmek istiyorum fakat c+ ile c# arasındaki farkı anlamadım hangisi neye göre öğrenmeye başlamalıyım

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
başlangıç için c++ ağır gelir ben de c++ öğrenmek istiyodum çok ağır geldi c# öğreniyorum c# ile genelde windows uygulamaları vb yapılırken kullanılırken c++ oyun yapımı vb. kullanılır.

Öğreniyor Hayatı
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
başlangıç için c++ ağır gelir ben de c++ öğrenmek istiyodum çok ağır geldi c# öğreniyorum c# ile genelde windows uygulamaları vb yapılırken kullanılırken c++ oyun yapımı vb. kullanılır.
c# oyun yapındada kullanılıyor arkadaş için de c# iyi olacak

Are you sure
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
C# C Dili ile Microsoftun Yaptığı .Net Core Ailesinin Birleşmiş Halidir Temelde Asıl Olay .Net Corede Yatıyor Yani Kullandığın Tüm Kitaplıklar .Net Core Ailesine Ait Kullanımı Basit Stabil Bir Dildir
C++ C Dilinin Geliştirilmiş Versiyonudur İnclude Tabanlı Dildir Yani İçine Neyi Yüklersen Onu Kullanırsın Yani C++ Tek Bir Noktada Değil Birden Fazla Noktada Kullanılmaktır Kodlar Birbirininden Farklı Olabilir Örneklicek Olursak Şirketin Kullandığı C++ Lib ile Oyun Geliştiricilerinin Kullandığı C++ Lib Farklıdır C++ En Güzel Özelliği Makine Diline Güzel İşlemesi
C# IL Code ile Compile Edilirken C++ 3 Aşama ile Compile Ediliyor C++ Temel Kodları Aynıdır Aynı C# daki gibi For While Gibi Şeyler Mevcut Farklılığı Oluşturan Asıl Şey İçindeki Library'den Kaynaklıdır
Post automatically merged:

Biraz Daha Araştırdım C# C Dili İle .Net Corenin Birleşmiş Hali Değilmiş Direk Microsoft Java Olarak Geçiyormuş Bilgin Olsun

Son düzenleme:
♡Memoryhackers
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
C# C Dili ile Microsoftun Yaptığı .Net Core Ailesinin Birleşmiş Halidir Temelde Asıl Olay .Net Corede Yatıyor Yani Kullandığın Tüm Kitaplıklar .Net Core Ailesine Ait Kullanımı Basit Stabil Bir Dildir
C++ C Dilinin Geliştirilmiş Versiyonudur İnclude Tabanlı Dildir Yani İçine Neyi Yüklersen Onu Kullanırsın Yani C++ Tek Bir Noktada Değil Birden Fazla Noktada Kullanılmaktır Kodlar Birbirininden Farklı Olabilir Örneklicek Olursak Şirketin Kullandığı C++ Lib ile Oyun Geliştiricilerinin Kullandığı C++ Lib Farklıdır C++ En Güzel Özelliği Makine Diline Güzel İşlemesi
C# IL Code ile Compile Edilirken C++ 3 Aşama ile Compile Ediliyor C++ Temel Kodları Aynıdır Aynı C# daki gibi For While Gibi Şeyler Mevcut Farklılığı Oluşturan Asıl Şey İçindeki Library'den Kaynaklıdır
Post automatically merged:

Biraz Daha Araştırdım C# C Dili İle .Net Corenin Birleşmiş Hali Değilmiş Direk Microsoft Java Olarak Geçiyormuş Bilgin Olsun
C# için ücretsiz eğitim videoları bulabilirmiyiz peki ?

Banlı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
C++ daha çok kullanılıyor çünkü c++, C#'dan hızlıdır, c++ direk makine koduna derlenirken c# ilk önce bytecode(yani CIL) sonra binlerce .net dllin yardımı ile makine koduna derlenir yani 3 aşamalı bir derleme vardır ve bilgisayaranızda .net framework kurulu deilse c# ile yazdıgınız program bilgisayarinizda çalışmaz ama c++ hiç bir dlle bağımlı değildir yazdığınız program win 95'de bile çalşr ve c++'da makine kodu (yani assembly dili) yazabilirsiniz ama c#'de yazamazsınız, c++'da tüm windows sistem birleşenlerine erişebilirsiniz ama c#'da 1 2 kod dışında çağıramazsınız onuda kodu taşyan dlli çağrmalısınız önce.

Kısaca hız, kod bolluğ ve sisteme daha yakın olan c++

Son düzenleme:
Üye
5 HİZMET YILI
c ++ daha hızlı, daha esnek, daha zorlu
c # daha evrensel, biraz daha yavaş (kodun kalitesine bağlıdır)
iyi şanslar öğrenme

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
arkadasım 2 dilede hakim c# ile loader c++ ile hile yazıyordu bildigim kadarı ile c++ daha ağır <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...