c# console dersleri ders 2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar videodaki eksikleri belirtirseniz sevinirim saçma sapan yorum yapacaklar arkadaşlar için baştan söyliyim videoda moralim çok bozuktu o yüzen bazı yerlerde hatalar yaptım şimdiden özür diliyorum

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hocam devamını bekliyorum , bu bölümleri geçtim ben , ama emeğine sağlık.

Griffin Premium
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
2. derse göre orta seviye de bir anlatım olmuş hatan şurada ad soyad örneği yapılırken müfredatta bile kod sonlandırılırken Console.Read(); değil Console.ReadKey(); kullanılır temel de bu böyledir. Ayrıca int yas; ekledin fakat ad soyad tanımladın yaş tanımlamadın sonradan tanımladın. 2.ders olduğu için hoş geldiniz kısmı gereksiz olmuş WriteLine yerine de Write kullanmak daha mantıklı. Kodun böyle olsa daha güzel olabilirdi ;
string ad, soyad; int yas; Console.Write("Adınızı Giriniz :"); ad = Console.ReadLine(); Console.Write("Soy Adınızı Giriniz :"); soyad = Console.ReadLine(); Console.Write("Yaşınızı Giriniz :"); yas = Convert.ToInt16(Console.ReadLine()); Console.ReadKey();

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Çok sevdim devamını beklerim.
teekkürler
Post automatically merged:

2. derse göre orta seviye de bir anlatım olmuş hatan şurada ad soyad örneği yapılırken müfredatta bile kod sonlandırılırken Console.Read(); değil Console.ReadKey(); kullanılır temel de bu böyledir. Ayrıca int yas; ekledin fakat ad soyad tanımladın yaş tanımlamadın sonradan tanımladın. 2.ders olduğu için hoş geldiniz kısmı gereksiz olmuş WriteLine yerine de Write kullanmak daha mantıklı. Kodun böyle olsa daha güzel olabilirdi ;
string ad, soyad; int yas; Console.Write("Adınızı Giriniz :"); ad = Console.ReadLine(); Console.Write("Soy Adınızı Giriniz :"); soyad = Console.ReadLine(); Console.Write("Yaşınızı Giriniz :"); yas = Convert.ToInt16(Console.ReadLine()); Console.ReadKey();
gayet güzel bir yorum teşekkürler eksiklerimin hepsini düzelticeğim zaten kafam çok karışıktı videoda o yüzden baya hata yaptım
Post automatically merged:

Hocam devamını bekliyorum , bu bölümleri geçtim ben , ama emeğine sağlık.
önemli değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...