C# data base connect konusunda yardımcı olacak var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Sanal makineye sql server kurdum ama bağlanamıyoum bilenler yardımcı olabilir mi

Ekli dosyalar

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    28.2 KB · Görüntüleme: 53
tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kodlariniz nerde hocam?

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kodlarınızı gösterin ilk önce

sudo apt get install NEWLIFE
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
konuda verdiğiniz bilgilerde ve istediğiniz bilgilerde çok eksik var sql server hangi sürüm kurdunuz yılı kaç sql server için hangi portu kullanıyorsunuz ne için açtınız sqli nasıl bir kurulum yolu izlediniz vs vs lütfen konuyu düzenleyin yoksa size yardımcı olabilecek birini sanmıyorum

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sanal makineye sql server kurdum ama bağlanamıyoum bilenler yardımcı olabilir mi
Birden fazla sebebi var;
  • Sanal makinaya kurulan SQL uzaktan erişime açık mı
  • Sanal makina local pc'nize kurulan VBox/VMware gibi toollar ile ayağa kaldırılan bir sanal sistem ise doğru local IP adresi ile mi erişiyorsun direk cloud yada fiziksel kiralanan(VDS/VPS) makinası ise SQL instance name'i doğru şekilde giriyor musunuz (External IP/instance name gibi)
  • Sanalda olsa bile SQL instance name'i doğru şekilde giriyor musunuz (local IP/instance name gibi)
  • Connection objesi oluştururken doğru ConnectionString ile mi bağlantı türetmeye çalıştığınıza emin misiniz

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
konuda verdiğiniz bilgilerde ve istediğiniz bilgilerde çok eksik var sql server hangi sürüm kurdunuz yılı kaç sql server için hangi portu kullanıyorsunuz ne için açtınız sqli nasıl bir kurulum yolu izlediniz vs vs lütfen konuyu düzenleyin yoksa size yardımcı olabilecek birini sanmıyorum
düzenledim tekrar göz atarmısınız
Post automatically merged:

Kodlariniz nerde hocam?
ekledim fotoğraf

Birden fazla sebebi var;
  • Sanal makinaya kurulan SQL uzaktan erişime açık mı
  • Sanal makina local pc'nize kurulan VBox/VMware gibi toollar ile ayağa kaldırılan bir sanal sistem ise doğru local IP adresi ile mi erişiyorsun direk cloud yada fiziksel kiralanan(VDS/VPS) makinası ise SQL instance name'i doğru şekilde giriyor musunuz (External IP/instance name gibi)
  • Sanalda olsa bile SQL instance name'i doğru şekilde giriyor musunuz (local IP/instance name gibi)
  • Connection objesi oluştururken doğru ConnectionString ile mi bağlantı türetmeye çalıştığınıza emin misiniz
fotoğraf ekledim bakabilir misiniz

sudo apt get install NEWLIFE
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
düzenledim tekrar göz atarmısınız

ekledim fotoğraf

fotoğraf ekledim bakabilir misiniz
1
2
3

using System.Data.SqlClient;

Bunu eklediniz mi ?

veyahut bu video size yardımcı olabilir

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
default username sa olmalı SA olan kısmı düzeltmen yeterli olabilir veya SA-sa diye bir kullanıcı tanımlı değildir.
2 yolu da denedim sa ve SA olacak şekilde user ekledim ama hata çözülmüyor ekstra kullanıcı ekleyip o isimle bağlandım gene durum aynı

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hiç bir şekilde bağlanmıyorum hocam win. aut la
Bu şekilde instance ile erişebildiğin bir server name var mı? localindeyse pc adın olur, eğer SSMS kurulu ise server name'e .(nokta) koyup connect diyip bakabilirsin yada security'den yeni kullanıcı tanımlayabilirsin

1640279484940.png

Eğer burası nedir, bende böyle bir şey yok diyorsan, sende SSMS kurulu değil, hatta belki SQL Express gibi sunucuya SQL servisi dahi kurmamış olabilirsin. Aşağıdaki linkten nasıl kuracağın ile ilgili videolar bulabilirsin :)
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
yardım etmek isterdim ama lel kodlayamıyorum

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bu şekilde instance ile erişebildiğin bir server name var mı? localindeyse pc adın olur, eğer SSMS kurulu ise server name'e .(nokta) koyup connect diyip bakabilirsin yada security'den yeni kullanıcı tanımlayabilirsin

Ekli dosyayı görüntüle 71161

Eğer burası nedir, bende böyle bir şey yok diyorsan, sende SSMS kurulu değil, hatta belki SQL Express gibi sunucuya SQL servisi dahi kurmamış olabilirsin. Aşağıdaki linkten nasıl kuracağın ile ilgili videolar bulabilirsin :)
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
ssms kurulu ama server sanal makinede discord versem eklermisin PezoiX#1685

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...