Arkadaşlar Fotoğrafta da göründüğü gibi form2 de ki datagridview de bulunan bir veriye tıklandığında o verinin form 1 de ki textboxta yazmasını istiyorum uğraştım fakat başaramadım yardım eder misiniz
Post automatically merged:
Ayrıyetten şu şekilde veriyi string ifadelerde tutuyorum şu şekilde sadece form 1 e aktarması kaldı
form1 ve form2 arasında iletişim kurabiliyormusun ? yani form2de butona basıldıgında form1deki textboxa erişebiliyomusun ? eğer sorunun buysa Program Classına, Form frm1,frm2; ekle sonra formlar oluşturulduktan sonra bu değişkenlere ata. böylece 2 form arasında iletişim kurabilirsin.
form1 ve form2 arasında iletişim kurabiliyormusun ? yani form2de butona basıldıgında form1deki textboxa erişebiliyomusun ? eğer sorunun buysa Program Classına, Form frm1,frm2; ekle sonra formlar oluşturulduktan sonra bu değişkenlere ata. böylece 2 form arasında iletişim kurabilirsin.
Program classına eklemedim ama form 2 de public alanına form 1 i tanıttım form 2 den form1 deki textboxa erişebiliyorum ama frm1.txtAd=Adi; yaptığımda textboxun içi dolmuyor boş kalıyor
örnek proje hazırladım basitce.
nerelerde ne yaptıgıma dikkatlice bakarsan yapabileceğini umuyorum ve datagridviewin SelectionModunu FullRowSelect olarak değiştirirsen yaptığın işe daha uygun olacaktır.