Herkese merhabalar. Sizlere C# dersleri yazmak istiyorum. Çalıştığım için sürekli konu paylaşamayacağım. Videolu anlatımlarda olacaktır diye düşünüyorum. Şimdilik giriş konusunu yazılı anlatımla yapmayı uygun gördüm. Yavaş yavaş ilerleyip finali bir multihack ile bitirmeyi düşünüyorum. İleride inşaAllah cheat engine ile ilgili ASM ile ilgili derslerde olacaktır. Herkese faydalı olması amacı ile..
C# GİRİŞ
Using Bloğu Nedir ? : Using arkadaşlar gerçek hayattan örnek vermek gerekirse para saymaya örnek gösterilebilir. Elimizde onlarca yüzlük varsa bizim parayı saymamız gerekirse 100-200-300-...-....-n şeklinde saymak değilde 1,2,3,4,.....,n şeklinde sayıp 100 ile çarpıp şu kadar param var demekten bence bir farkı yoktur. Çünkü siz 100-200-300-..-... şeklinde saymak yerine 1 2 3 4 diye saymaya başlıyorsunuz. daha sonra 100 ile çarpıyorsunuz. İşte C#'ta using tam olarak budur. C#'ta Console Application açtığımızda kod bloğumuzun en üstünde bu ifadelere yer verildiğini görebiliriz.
WriteLine,Write Nedir ? : WriteLine'nın Write'dan farkı yazıyı yazıp satırı aşağı çeker. Her türlü değişken yazdırılabilir.
İlk Program :
Yukarda yazmış olduğum class ve { } (skop) ifadelerine takılmamanızı öneririm. Bunları ileriki derslerde detaylıca anlatacağım.
System.Console.WriteLine ise System namespace'nin Console sınıfına ait bir metottur. Ekrana yazı yazmayı sağlar. Şimdi bunu using kullanarak yapalım.
Ekrana çıktısı Merhaba Dünya olacaktır. Fakat biz bunu göremeyeceğiz çünkü program kendini kapatacaktır.(Çünkü programa sadece yazı yazmayı öğrettik.) Bir sonraki derste ise ekranda tutmayı öğrenip değişkenler hakkında bilgi sahibi olalım.
İyi günler
C# GİRİŞ
Using Bloğu Nedir ? : Using arkadaşlar gerçek hayattan örnek vermek gerekirse para saymaya örnek gösterilebilir. Elimizde onlarca yüzlük varsa bizim parayı saymamız gerekirse 100-200-300-...-....-n şeklinde saymak değilde 1,2,3,4,.....,n şeklinde sayıp 100 ile çarpıp şu kadar param var demekten bence bir farkı yoktur. Çünkü siz 100-200-300-..-... şeklinde saymak yerine 1 2 3 4 diye saymaya başlıyorsunuz. daha sonra 100 ile çarpıyorsunuz. İşte C#'ta using tam olarak budur. C#'ta Console Application açtığımızda kod bloğumuzun en üstünde bu ifadelere yer verildiğini görebiliriz.
WriteLine,Write Nedir ? : WriteLine'nın Write'dan farkı yazıyı yazıp satırı aşağı çeker. Her türlü değişken yazdırılabilir.
İlk Program :
C#:
class Program
{
static void Main()
{
System.Console.WriteLine("Merhaba Dünya");
}
}
System.Console.WriteLine ise System namespace'nin Console sınıfına ait bir metottur. Ekrana yazı yazmayı sağlar. Şimdi bunu using kullanarak yapalım.
C#:
using System;
class Program
{
static void Main()
{
Console.WriteLine("Merhaba Dünya");
}
}
İyi günler