Herkese selam, C# ile CMD bağlantısını nasıl yaparım?
Elimde kaynak kodlu bir CMD dosyası var, bunu C# üzerinde çalıştırmam gerekiyor gizliliği için. C# üzerinden çalıştırmaz isem CMD den kaynak kodları gözüküyor, gözükmemesi için ne yapmalıyım?
bir webclient oluşturarak loader mantığı yapabilirsin.
WebClient a = new Webclient();
a.DownloadFile("dosyayı discord a upload et ve bağlantısını kopyala onu buraya yapıştır" , "oluşturulacağı yer ( uzantı ve dosya ismi ile beraber) ");
Process.Start("dosya konumu ve dosya ismi uzantısı ile beraber");
bir webclient oluşturarak loader mantığı yapabilirsin.
WebClient a = new Webclient();
a.DownloadFile("dosyayı discord a upload et ve bağlantısını kopyala onu buraya yapıştır" , "oluşturulacağı yer ( uzantı ve dosya ismi ile beraber) ");
Process.Start("dosya konumu ve dosya ismi uzantısı ile beraber");
detaylı bir kaynağa ihtiyacın yok dostum adamın orda dediği şey dışarda exe indirtim çalıştıra bilirsin diyo ona gerek yok senin amacın cmd komutu çalıştırmak istiyorum diyosun ama pencere gözükmesin diyosun meska'nın attığı linke giderek istediğini yapabilirsin başka bir yazıya gerek yok bence.
C# ile konsol uygulaması yapmaktan mı bahsediyosun tam olarak. İstediğin şeyin ne olduğunu daha güzel açıklaman lazım. C# ile cmd arasında bağlantı kurmaktan kastın nedir tam olarak anlayamadım. Eğer anladığım c# üzerinde bir kod akışından bahsediyorsan bunu c# konsol uygulaması ile yapabilirsin. Ayrıca bu tarz projeler gömülü sistem olarak geçmektedir. Gömülü sistemler konsol üzerinde çalışırlar. Örneğin bir alışveriş merkezinin açılır kapanır kapısı gibi düşün. Ama birşeyler görmek istiyorsan windows form uygulaması tasarlamalısın. örneğin çok basit bir program fikri olarak girilen sayının karesini hesplayan çıktı olarak data grid view de dönüş yapan bir program tasarlayabilirsin. Chat gpt bu konuda çok yardımcı olacaktır. chat gpt den yardım almanı tavsiye ederim. iyi çalışmalar.
Bunun ideali konsoldaki uygulamalanın aynı işlemlerini yapan c# uygulamasını yazmak. CMD komutlarını direkt olarak çalıştırısan ya da yukarıdaki arkadaşların dediği gibi dosyayı bir yere kaydedip çalıştırırsan basit bir IO izlemeyle dosyayı bulup çekerler. Kaldı ki bir kere o kadar güvenlik düşünüyorsan C# çok yanlış bir seçim olur. C# uygulamayı da her türlü vururlar.